Hirdetés

Kingdom Hearts III - sikerült elérni az első Toy Story film szintjét látványban?

|

Jól mutatja a technológia fejlődését, hogy a '90-es években egy egész számítógépfarm kellett a Toy Story lassú rendereléséhez, ma viszont már a Kingdom Hearts III valós időben is nagyon hasonló képminőséget ér el egy PS4-en.

Hirdetés

Az első egész estés CGI film, a Toy Story a technológia egy új korszakát hozta el 1995-ben, amit természetesen a korabeli játékok meg sem közelíthettek. Woody, Buzz és a többiek világát viszont nemsokára életre kelti a Kingdom Hearts III, így a Digital Foundry össze is hasonlította, hogy néz ki a PS4-es játék a filmhez képest.

Hirdetés

Az elemzésük szerint a modellek és a textúrák tekintetében a Square Enixnek sikerült elérni a film minőségét, sőt, helyenként még felül is múlják azt. A fények kezelésében pedig már sokkal előrébb járunk, mint 1995-ben, így ebből a szempontból kiválóan teljesít az Unreal 4-es motort használó Kingdom Hearts III - Andy szobája tükröződő padlójának kivételével összetettebbek a játék fényhatásai. Ennek érdekében persze a távolabb lévő részletek közül nem mindent renderel a játék, amire a filmeseknek nem volt szüksége.

Apró hátránya továbbá a PS4-es játéknak, hogy egy-két recés él megmarad a filmmel ellentétben, ami a renderelés után további élsimítást kapott és egy kicsit el is homályosította a Pixar a tökéletes hatás érdekében. Annak idején persze ez rengeteg ideig tartott, a több mint 114 ezerből egyetlen képkockát 45 perc és 30 óra közötti ideig renderelt 117 számítógép. Ma már a PS4-nek csupán egy másodperc harmincadrészére van szüksége, hogy ehhez rendkívül hasonló képminőséget érhessen el a Kingdom Hearts III, ami elképesztő javulás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)