Hirdetés

Tragikus balesetben elhunyt az Oculus Rift vezető tervezője

|

Andrew Scott Reisse-t 33 éves korában érte a halál, egy autós-üldözés közepette.

Hirdetés

A kaliforniai rendőrség megerősítette a hírt, miszerint egy nemrég lezajlott, halálos kimenetelű autós-üldözés vétlen civil áldozata Andrew Scott Reisse volt. Reisse tagja, pontosabban vezetője volt az egyre több játékot támogató (pl.: Half-Life 2, The Elder Scrolls V: Skyrim, Mirror's Edge, Hawken, Team Fortress 2, Doom 3 BFG Edition) Oculust Rift virtuális-valóság szimulációs berendezésen dolgozó mérnöki gárdának.

A tudósítások szerint a kaliforniai Santa Ana városában egy rendőrségi ellenőrzés alatt tűzharc robbant ki. A gyanúsított Victor Sanchez (21) és két társa a tűzharc közepette elloptak egy autót, mellyel azonnal menekülni kezdtek. A rendőrség nyomban üldözőbe vette a lopott járművet, mely életveszélyes menekülése közben több kocsival is ütközött. Nem sokkal később fékezés nélkül áthajtott egy piros lámpán, ahol éppen Reisse kelt át szabályosan. A jármű elütötte a mérnököt, aki azonnal szörnyethalt.

Az Oculus fejlesztői rendkívüli közleményben kommentálták a tragédiát:

„Andrew briliáns munkatárs volt, megszállott fényképész és kiránduló, aki imádta a természetet, igazán hűséges barátja és alapítója az Oculus szűk családjának. Andrew hozzájárulása a játékiparhoz az egész ágazatban fennmarad. Kódjai több ezer játékon hagyták rajta nyomukat, melyet több millióan játszanak világszerte. Szavakkal nem lehet kifejezni mennyire fog hiányozni nekünk, és mennyire együtt érzünk gyászoló családjával”

A tragikus eset körülményeinek vizsgálata jelenleg is folytatódik, a gyanúsítottak közül még nem nevezett meg mindenkit a rendőrség. A játékos társadalom ma elveszített egy kiváló embert, aki előtt fényes jövő állt, és termékét már most forradalminak tekintik. Reméljük, hogy öröksége sokáig fennmarad. Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)