Hirdetés

Train Simulator 2014 - Sean Bean szerint király a vonatozás

|

Szóval amikor a vonatszimulátort Sean Bean mutatja be valami nagyon cool dologként, akkor tapsikol minden marketinges.

Hirdetés

A vonatos szimulátorok világviszonylatban sem tartoznak azon játékok közé, amelyeket megjelenésük pillanatában azonnal elkapkodnak, és kis hazánkban – ahol az igazi járatok negyedórás késése már örömkönnyek hullajtására ad okot – sem meglepő, hogy a gamerek túlnyomó többsége nem igazán érdeklődik a virtuális mozdonyvezetés iránt.

Természetesen létezik egy olyan réteg is, akiknek szíve hevesebben fog kalapálni, amikor meghallják Boromir… akarom mondani Sean Bean hangját, amint a Train Simulator 2014 megjelenése kapcsán ecseteli a vasúti közlekedés korokon, országokon és embereken átívelő csodáját a játék launch trailerében. Bizony, a mai naptól elérhető a legújabb Train Simulator!

A fejlesztők tisztában vannak azzal, hogy rétegjátékról van szó, de úgy tartják, hogy az online terjesztésnek köszönhetően egyre több emberhez juthatnak el a különböző szimulátorok, ami a végső soron a műfaj fejlődéséhez vezet, és jelenleg népszerűbb, mint valaha. „Egy-egy mozdony megalkotása hosszú hónapok munkája, amibe beletartozik a valódi példányok felkutatása, fotózása, és a hanganyag gyűjtése, amit a macerás 3D modellezés és a helyes fizika beállítása követ, a végállomás pedig maga a tesztelés” – írták a fejlesztők.

Arra is kitértek, külön kihívás egy ilyenfajta szimulátornál, hogy a célcsoport általában rendkívül széleskörű ismeretekkel rendelkezik a témában, így hatalmasak az elvárások akár olyan részletekkel kapcsolatban is, amit egy magamfajta laikus észre sem vesz, mint például a különböző vonatok kezelőfelületén lévő gombok jelzőhangjainak különbsége. Ettől függetlenül a készítőknek nem lehet okuk a panaszra, hiszen a szigorú rajongótábor nagyon segítőkész, így a fejlesztés során gyakran kérték ki véleményüket és igényelték szakértelmüket olyan kérdésekben, ahol szükség volt a vonatbolondok mindent átfogó tudására.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)