Hirdetés

Transznemű karaktert is csinálhatunk a készülő nyílt világú Harry Potter-játékban

|

Állítólag a stúdióban többen is J.K. Rowling korábbi megnyilvánulásai után kezdtek el küzdeni azért, hogy minél befogadóbb legyen a Hogwarts Legacy.

Hirdetés

Szabadon szabhatjuk majd testre karakterünk hangját, testtípusát, majd választhatunk neki nemi hovatartozást a 2022-re várható Hogwarts Legacyben, a Bloomberg tényfeltáró gamer újságírója, Jason Schreier szerint ezzel is inkluzívabbá téve a játékot. 

A projekthez közeli források szerint mikor az Avalanche Software által fejlesztett játékba belevágunk, megalkotott kinézetétől függetlenül választhatunk neki akár maszkulin, akár feminin hangot, majd ezt követően arról is dönthetünk, hogy "boszorkány" vagy "varázsló" legyen-e. Ez utóbbitól függően kerül Roxfortban vagy varázsló-, vagy boszorkánykollégiumba, és ennek fényében fognak minket megszólítani vagy hivatkozni ránk a játékbeli karakterek is.

Hirdetés

Tavaly a Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling több olyan megjegyzést is tett, amit szélesebb körben is degradálónak ítéltek meg a transznemű közösség ellen, és amit többek közt még Harry Potter megformálója, Daniel Radcliffe is elítélt.

A Hogwarts Legacy leleplezése után a kiadó, a Warner Bros. Interactive Entertainment le is szögezte, hogy Rowling nem vesz részt a játék elkészítésében, sőt, a Bloomberg szerint pont az író megnyilvánulásai miatt harcolt a fejlesztőcsapat több tagja is azért, hogy a lehető leginkluzívabb lehessen játékuk, ne csak a karakter személyre szabhatósága tekintetében, de hogy akár más transznemű karaktert is beletehessenek. Bennfentes forrás szerint a menedzsment eleinte ódzkodott az ötlettől, ám ahogy azt a mostani értesülések is igazolják, a karakter-testreszabás ezek szerint mégiscsak bekerül a játékba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)