Hirdetés

Ezért nem fog megtörténni egyhamar a Tekken - Street Fighter crossover

|

A Bandai Namco elmagyarázta, hogy miért nem érdemes várni a játékra, amire már hosszú évek óta várunk.

Hirdetés

2010-ben még biztosnak tűnt, hogy valóra válhat a rajongók egy régóta áhított crossovere, ám most már borítékolható, hogy a belebegtetett játékból garantáltan nem lesz semmi. Vagy legalábbis egyhamar biztos nem, ami így közel egy évtized távlatából vicces.

Hirdetés

A Bandai Namco producere, Katsuhiro Harada még 2010-ben jelentette be a San Diego-i Comic-Con International keretében, hogy készülőben van egy Tekken x Street Fighter verekedő játékos, ami a Tekken stílusában, de a Street Fighter hőseivel megbolondítva szolgálná ki a rajongókat. 2016-ban azonban megerősítették, hogy a játék fejlesztését átmeneti jelleggel felfüggesztették, Harada legfrissebb helyzetjelentése pedig nem túl biztató a címmel kapcsolatban.

A producer elárulta, hogy ő a mai napig nagyon szeretné, ha elkészülhetne az ambiciózus crossover, viszont elég valószínű, hogy erre már nem kerülhet sor a közeljövőben. 

Igen, én mindenképpen szeretném még elkészíteni a játékot. Azonban, bármennyire is szeretném tovább vinni a projektet, a dolgok rengeteget változtak 2012 óta. Így a Capcomnak ismét zöld utat kéne adnia a közös együttműködéshez - viszont könnyen lehet, hogy most nemet fognak mondani a játékra.

Harada azt is elárulta, hogy nagyon élvezték a Street Fighter akkor még 2D-s karaktereinek háromdimenzióssá varázslását, ám a csapat minden szenvedélye ellenére is kérdéses volt, hogy érdemes-e belevágniuk a teljes projektbe. Továbbá az is bonyolít azóta a helyzeten, hogy a Tekken- és Street Fighter-széria egyaránt két új, sikeres címmel bővült, ami újabb kérdéseket vetett fel a crossoverrel kapcsolatban:

A verekedős játékok életciklusa általában elég rövid, általában 2-3 évente csinálsz egy folytatást az előző cím után. A Tekken 7 viszont nagyon sikeres, főleg mint szolgáltatás a DLC-inek köszönhetően. Amíg pedig a Tekken 7 jól teljesít, nem sok érv szól egy új játék elkészítése mellett.

Harada ugyan nem zárta ki teljesen a Tekken x Street Fighter lehetőségét, a szavaiból mégis egy óvatos pesszimizmust szűrhetünk le a régóta rebesgetett címmel kapcsolatban. Azért titkon még reménykedünk, de láthatóan elég feleslegesen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)