Hirdetés

Továbbra is folytatná a Tron franchise-t a második rész rendezője

|

Joseph Kosinski rajongókat megirigylő mentalitással beszélt a Tron lehetséges folytatásáról

Hirdetés

Lassan 40 éve már, hogy Steven Lisberger egyedülálló története a mozivásznon debütált. A Tron azóta kétségkívül meghódította a rajongók szívét, megannyi játék, képregény és könyv született (beleértve a filmeket is természetesen) a bő négy évtized alatt, és akkor meg sem említettem még, hogy hány filmes szakembert, zenészt és egyéb művészeket ihletett meg a film.

Hirdetés

A második rész, a Tron: Legacy rendezője Joseph Kosinski korábban már többször is beszélt a lehetséges folytatásról és most ismét megerősítette, hogy messze nincs veszve semmi.

"A Legacy (második Tron film) óta mindig is érdekeltek voltunk a folytatásban. Folyamatosan beszéltünk és egymásnak duruzsoltuk, hogy egy új résszel folytatni kéne a történetet."

- nyilatkozta Joseph Kosinski. A rendező úgy gondolja, hogy van jövője a franchise-nak és még ennyi év után is rengeteg rajongó várja a folytatást a stúdió falain kívül és belül. Továbbra is a Disney egyik égköveként tekint a Tron világára, és szerinte remek időzítéssel és a megfelelő elemek összehozásával ez létre is jöhet. A Tron egyedülálló és semmihez sem fogható története megannyi lehetőséget rejt önmagában és reméli, hogy a Disney nem hagyja veszni ezt. A legfőbb probléma ugyanis, hogy a stúdió fejeseinek is találjanak elég indokot a harmadik film legyártására.

A Disney az elmúlt 10 évben nagyot fordult és mióta a Star Wars, a Marvel és élőszereplős mese-filmekkel rekordokat döntögetnek, azóta Mickey egér kétszer is meggondolja, hogy mibe fektesse a pénzét és idejét. Ugyan maga a Tron széria nem teljesített rosszul a kasszáknál, de ennek ellenére is szükségtelen rizikónak vélheti a hollywoodi médiabirodalom egy új rész elkészítését.

Kosinski semmiképpen sem szeretné elkapkodni a folytatást. Mind a két film vizuálisan a technológia csúcsát érintette a maguk korában és ezen nem áll szándékában változtatni. Egyetlen egy hátulütője van ennek, hogy időbe telik, míg a megfelelő szakembereket megtalálják, hogy minden kirakós a helyére kerüljön.

"Amikor megjelenik egy új Tron film, annak valamilyen módon áttörőnek kell lennie. Ez egy Tron film alapvető követelménye, vagyis ambiciózusnak kell lennie filmkészítési és remélhetőleg narratív téren, valamint a mögötte álló ötleteknek is."

- tette hozzá Kosinski. A harmadik rész, amely a Tron: Ascension nevet viselte évekkel ezelőtt megkapta azt a bizonyos zöld lámpát, de sajnos nem jutott túl a szkrip fázisán. Jared Leto sokáig érdekelt volt a film kapcsán és szeretett volna részt venni benne, de feltehetőleg a projekt megállása miatt alább fagyott ez az érdeklődés.

Ti mit szólnátok a kultikussá vált film harmadik részéhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)