Hirdetés

Tropico 3 - Beszéljünk a beszédről!

|

A Kalypso Media elárulja, mire jó, ha beszédet tart egy diktátor.

Hirdetés

A történelem számtalanszor bebizonyította már, hogy nem feltétlenül a legerősebb, a legnagyobb, a legokosabb, a leggyorsabb, vagy a legszebb ül a vezető székébe, sokszor elegendő lehet, ha a jelőltünk szimplán a szavak embere.



Mint ismeretes, a Tropico 3 visszatér a gyökerekhez, s kalózparadicsom helyett a banánköztársaságok sajátos báját kínálja egy, a játékos által személyre szabható diktátor népét irányítva. A városépítés-menedzsment vonalon próbálkozó alkotás egyik legnagyobb újdonsága elődeihez képest - leszámítva a grafikai ráncfelvarrást - az, hogy virtuális alteregónkkal, vagyis a diktátorral szabadon bejárhatjuk szigetünket, a strandolás és az éjszakai tivornyák, illetve a festett pipik hajszolásán túl akár beszédet is tarthatunk.



A szeptemberben PC és Xbox 360 platformokra érkező Tropico 3 eme találmányáról rántotta le a leplet a friss sajtóanyag. Lássuk csak, mi mindenre jó egy kiváló szónoki képességekkel megáldott népvezér:
- Példának okáért választások előtt lelkesítő szavakat intézhetünk a tömeghez. Persze ha biztosra szeretnénk menni, akkor válogatott módszerekkel tiporhatjuk el politikai ellenfeleinket.
- Bár nem a játékos állítja össze El Presidente beszédét, lehetősége van arra, hogy nagyjából meghatározza annak irányát, az érintendő problémaköröket, a bejelentésre érdemes sikereket és vívmányokat, illetve az elmaradhatatlan ígéreteket. A titkár pedig ezen útmutatás alapján állítja össze a mondandót.
- A beszéd egyes elemei a játékos stílusától, az általa követett politikai irányvonaltól függve módosulnak. Erős balra tolódás (gy. k. kommunizmus) esetén például általánossá válik az "elvtársak" megszólítás.
- A választási beszédben elhangzott ígéretek be nem tartása kellemetlen következményekkel járhat.
- Az elnök természetesen saját magát is dicsérő szavakkal illetheti.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)