Hirdetés

Tudósok rekonstruálták a Skyrim csontvázait

|

Egy csoport antropológus genetikai ismeretek segítségével próbálta rekonstruálni, hogy a Skyrim csontvázai hogy nézhettek ki, amíg még életben voltak.

Hirdetés

Már több mint tíz éve, hogy megjelent meg a The Elder Scrolls V: Skyrim, de a rajongók még mindig nem untak rá a Bethesda sikerjátékára és a mai napig elő tudnak állni őrült ötletekkel. Ezúttal antropológia hallgatók gondolták úgy, hogy megpróbálják alkalmazni a megszerzett tudást a játékban, a végeredmény pedig az idei év egyik legötletesebb áprilisi tréfája.

Az Ancestral Whispers nevű projekt lényege, hogy a néhai szovjet tudós, Mihail Geraszimov kutatásait felhasználva finomítsa azokat a módszereket, amelyekkel csontvázak alapján igyekeznek rekonstruálni rég elhunyt emberek arcvonásait.

Hirdetés

A projekt résztvevői az elmúlt néhány évben már több, az őskori csontváz fizimiskáját helyreállították, azonban a múlt héten egy különös bejegyzés jelent meg a kutatócsoport Twitter-oldalán:

"Egy ősi atmorai arcrekonstrukciója Saarthalból, feltehetőleg a kései Merethic korból."

Nem kell régésznek lenni ahhoz, hogy az ember felismerje, hogy ezek nem valós kifejezések, az oldal követői pedig hamar ki is következtették, hogy ezek a The Elder Scrolls játékok háttérsztorijára hivatkoznak, ugyanis Atmora az egyik kontinens, amelyik Tamriel északi részén helyezkedik el, a Merethic korszak pedig több ezer évvel a Skyrim előtti időszakra utal a sorozat történelmében.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Utólag kiderült, hogy az Ancestral Whispers fogta az egyik csontvázat a játékban, majd végrehajtott egy rekonstrukciót ugyanazokkal a tudományos módszerekkel, amelyeket a valódi maradványok esetében is használnak. Ez egyrészt persze nagyon vicces, de ugyanakkor elismerés a Bethesda művészeinek is, hogy az általuk megalkotott modellek még tudományos kontextusban is megállják a helyüket.

Nektek hogy tetszik a végeredmény?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)