Hirdetés

Turbine vs Atari per a Dungeons & Dragons Online kapcsán

|

Épp mostanában vált ingyenessé a Dungeons & Dragons Online, amely így igazán jó játéknak számít majd.

Hirdetés

Azonban a fejlesztő Turbine és a kiadó Atari között most elég nagy a "bálhé".

A Turbine ugyanis beperelte az Atarit, megvádolva a kiadót, hogy megszegte a Dungeons & Dragons Online fejlesztéséhez kapcsolódó licenc-megállapodást. A Turbine azt állítja, hogy milliókat költött a franchise fejlesztésére (amely magánvéleményem szerint meg is látszik a játékon - legalábbis a kezdetekhez képest mindenképpen), és a jövőben is nagyobb összegeket fog befektetni, miközben az Atari indokolatlanul kevés erőfeszítést tett a játék promotálására és disztribúciójára, s kudarcot vallott megfelelő erőforrások csatasorba állításával is.

Az Atari elfogadta a licenc-megállapodásban neki itélt összegek kifizetését (jövőbeli royaltykat is), a Dungeons & Dragons Online szub-licencért. A Turbine szerint ezzel az Atari célja az volt, hogy nehéz helyzetbe hozza a Turbine-t, miközben az Atari erőfeszítéseit más (ebben az esetben valószínű, hogy a Champions Online) MMO népszerűsítésére fordította (ez utóbbi játék Atari saját stúdiójának, a Crypticnek a fejlesztése)

Tehát a lényeg: az Atari be akarja fejezni a licenc-megállapodását a Turbine-nal, hogy tovább fejlesszék és karbantartsák a Dungeons & Dragons Online jelenlegi állapotát, amelyben benne lenne az ingyenesen játszható verzió is (magyarán az egész miskulanciát meg akarják szüntetni). A Turbine azt állítja, hogy ez a húzás veszélyezteti a Turbine játékba fektetett tőkéjét és a játékosokkal szemben kialakított jó szándékát és kapcsolatát. A többi ettől kezdve a bíróságra tartozik...

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)