Hirdetés

Hosszú évek után ismét játszható a Twisted Metal Black Online

|

Bár a Twisted Metal Black Online szervereit nagyjából nyolc éve lelőtte a Sony, egy lelkes rajongói csapatnak hála megint online játszhatjuk az autós lövöldét, ráadásul PS2-n.

Hirdetés

Bár tavaly megkaptuk a csak egyjátékos Mad Maxet, nem volt túl sok olyan nagy játék az elmúlt években, ami az autós harcra koncentrált volna, pláne multis módban. Ezért rajongók egy elkötelezett csoportja feltámasztotta az egyébként is közönségkedvencnek számító 2001-es Twisted Metal Black Online-t.

A privát szerverek felállítása egyébként is lenyűgöző feladat a hivatalos adatok ismerete nélkül, de azt tekintve még komolyabb munkát vittek végre a szerver üzemeltetői, hogy egy PlayStation 2-es online játékot állítottak helyre. Ebben a legtöbb segítséget az jelentette, hogy a szerverek lelövésére számító rajongók rögzítették, milyen kommunikáció folyik a kliens és a kiszolgáló között, így legalább kiindulópontjuk volt a szerverek emulációjához. A projekt így is sokáig tartott, még 2014 decemberében indították el a szerver bétaváltozatát, aminek most készült el a végleges verziója.

A hosszú munka után a projektet vezető modder, aki a szerverek pótlását találóan kiber-nekromanciának hívja, így élte meg a végleges szerverek első tesztjét: "Hasonló érzés ahhoz, mikor egy veterán autó motorját indítod be, miután sok idő pénz és kitartás árán helyreállítottad. Mielőtt elfordítod a kulcsot, izgatott vagy, de azért vannak kétségeid is, talán félsz is. De amikor a motor beindul, tudod, hogy megcsináltad és ez egyedülálló dolog" - mesélte the_fog, a Twisted Metal-sorozathoz illően egy autós hasonlattal. Ha ti magatok is játszani szeretnétek, itt találjáok a részletes leírást, hogyan tudtok csatlakozni. Ehhez egyébként egy PlayStation 2-re, vagy egy visszafelé kompatibilis PS3-ra, a játék egy változatára, illetve egy másik PS2-es játékra van szükség, amin keresztül létrehozhatunk egy online fiókot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)