Hirdetés

Felhasználói adatokat loptak a Twitchtől, mindenkinek új jelszó kell

|

A Twitch a biztonság kedvéért egyéb intézkedések mellett arra kért minden felhasználót, hogy változtassa meg a jelszavát. Minderre azért van szükség, mert illetéktelen kezekbe kerülhettek az adatok.

Hirdetés

A Twitch hivatalos blogján egy üzenet tűnt fel, ami arra kéri a felhasználókat, hogy változtassanak jelszót, mert több felhasználói fiók adatait is nemes egyszerűséggel ellopták a szolgáltató szerveréről. A biztonság kedvéért leválasztották a Twitch-hez kapcsolt YouTube-csatornákat és Twitter-fiókokat is.

Emellett arra is felhívták a figyelmet az oldal üzemeltetői, hogy más oldalakon is érdemes jelszót cserélni, ahol esetleg ugyanazt a kódot használtad volna. Azoknak, akik valószínűleg érintettek voltak, egy e-mailt is küldtek, ebben azt írják, hogy a jelszavakat titkosított formában tárolják, de aki március 3-án be is lépett az oldalra, annak elfoghatták a jelszavát titkosítatlan formában.

Sajnos a jelszavakon kívül más adatok is kikerülhettek, így például alapszintű (bár vásárláshoz nem elegendő) hitelkártyaadatok, illetve ha megadták, a felhasználók neve és címe, születési ideje, telefonszáma, e-mail címek és az utolsó IP-cím is, amiről használták a Twitchet. Persze ezeknek a nagy részét nem olyan nehéz beszerezni néhány Google-keresés és a Facebook segítségével, de azért vannak köztük húzósabb adatok is, mint például a lakcím, vagy a hitelkártyaszám. Ja és még egyszer: nyomás jelszavakat változtatni!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)