Hirdetés

A csak előfizetőknek szánt Twitch streamek több nagy kiadó szabályzatával is összeakadnak

|

Kiderült, hogy nem az etikai része lesz a legnagyobb baja a csak előfizetőknek szánt adások lehetőségével élő streamereknek.

Hirdetés

Múlt héten a Twitch bétatesztként néhány streamernek lehetővé tette, hogy csak az előfizetőiknek tartsanak adásokat. Ez egy teljesen opcionális funkció, amivel kapcsolatban egyébként a nagyobb streamerek mind jelezték, hogy nem tervezik használni.

Hirdetés

Egy ilyen megoldásnak komoly etikai aggályai vannak, és gyakorlatban sem túl hasznos, mivel elidegeníti a lehetséges új előfizetőket. Mindemellett azonban egy Reddit poszt szerint jogi problémákba is ütközik az előfizetős stream.

A Blizzard, Valve és Riot Games felhasználó szerződése mind kimondja, hogy nem követelhetsz pénzt a stream vagy videós tartalmad elérhetővé tételéért. A Riot Games szerződése kicsit részletesebben is belemegy:

"Kínálhatsz előfizetéshez kapcsolódó tartalmat az élő közvetítéseidhez, mindaddig, amíg nem előfizetők is nézhetik a meccseidet."

A CD Projekt RED és a Blizzard is nagyon hasonló szerződéssel dolgozik. Persze rajtuk kívül még bőven akad kiadó, akik nem írtak bele ilyesmit a felhasználó szerződéseikbe, de a fenti kiadóké a Twitch Top 10-es listájának fele.

A streamereknek félre kellene tenniük a legmenőbb játékok jelentős részét ahhoz, hogy legálisan streamelhessenek csak előfizetőknek szánt tartalmakat. Ez nem teszi kifejezetten vonzóvá az opciót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)