Hirdetés

Mostantól a kis csatornák is könnyebben kereshetnek pénzt a Twitch-en

|

A nézők rengeteg pénzt költöttek kedvenceik támogatására az elmúlt évben, a Twitch üzemeltetői pedig szeretnék, ha minél többen részesülhetnének a támogatásból.

Hirdetés

Eddig csak a hivatalos Twitch partnerprogram tagjai előtt volt adott a lehetőség, hogy monetizálják a csatornájukat, ez azonban a közeljövőben megváltozik, hála a most induló Twitch Affiliate Programnak. Ebbe jelentkezni sem kell, mindenki automatikusan bekerül, aki megfelel olyan feltételeknek, mint hogy legyen 50 követője, az elmúlt 30 napban legyen legalább 500 percnyi adása legalább 7 külön streamben, és az átlagos nézőszám legyen 3 felett.

Mivel a partnerprogramba eddig összesen 17 ezer streamert választottak be, a kezdő videósoknak nagyon nehéz volt átlépni azt a pontot, hogy hobbi helyett főállásként tekintsenek a streamelésre, hiszen jó ideig nem nagyon volt pénzügyi támogatás. Ez most a Cheer rendszernek köszönhetően változik, ami hatalmas siker volt az elmúlt közel egy évben.

A 10 hónappal ezelőtt elindított rendszerben a nézők tokeneket vásárolhattak (100 tokent 1,4 dollárért), amiket odaadhattak a videósoknak (akik 100 tokenenként 1 dollárt kaptak). Az elmúlt 10 hónap alatt durván 13 millió dollárt költöttek a felhasználók, amiből így közel 10 millió landolt a videósoknál. Ilyenekkel mostantól az Affiliate Program résztvevőit, vagyis gyakorlatilag bárkit jutalmazhatunk.

Emellett bevezetnek két új előfizetési modellt is. Az eddigi 5 dolláros csomag mellet megjelenik a 10 és 25 dolláros előfizetés, amiért egyrészt exkluzív emote-okat kapunk, másrészt pedig a különböző célokhoz szükséges előfizető-számot is könnyebb lesz elérni, ugyanis előbbi kettő, utóbbi hat előfizetőnek számít majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)