Hirdetés

A Twitch társalapítója szerint sem lesz több nagy konzolgeneráció

|

Shear, a Twitch társalapítója szerint nem valószínű, hogy továbbra is ilyen ritkán frissül majd a nagy konzolok hardvere, a nagy generációváltások helyett inkább kisebb és gyakoribb frissítéseket láthatunk majd.

Hirdetés

Shear, a Twitch társalapítója a Guardiannek adott interjút, amiben a játékipar néhány trendjéről, illetve a livestream-szolgáltatás jövőjéről is kérdezték. Shear szerint a konzolgenerációk lassan eltűnnek majd abban a formában, ahogy ma ismerjük őket. 

"Az a probléma, hogy a hétéves fejlesztési ciklus nem működik úgy, hogy minden más hardver-platform kétévente cserélődik" - mondta Shear. Szerinte hasonlóan ahhoz, ahogy a szoftvert egyre gyakrabban frissítik, úgy maga a hardver is kisebb, de sűrűbb változásokon megy majd keresztül. "El tudok képzelni egy 1.1-es változatot mind a Microsofttól, mind a Sonytól, ami egy kicsivel gyorsabb és kicsivel több tárhelyet kap, nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy a telefonok és a tabletek működnek ma."

Persze ez nem azt jelenti, hogy Shear szeretné, ha mai formájukban eltűnnének a konzolok, hiszen a Twitch rendkívül sikeres PlayStation 4-en és Xbox One-on is. Annak ellenére, hogy beismerte, hogy az adások közötti böngészés, és a chat-funkció is némi finomhangolásra szorul, rengeteget erősödött néhány játék, például a FIFA, és a Call of Duty-sorozat is az oldalon. A fejlesztések java egyébként a szolgáltatás megbízhatóságán és a minőségén hivatott javítani, a piaci terjeszkedést illetően pedig Európa az egyik fő célpontjuk.

És mi a helyzet az új tulajdonossal? "Az Amazon elkötelezett volt, hogy a Twitch független maradhasson. Nem mentem volna bele semmilyen megállapodásba, ami ezt a fokú önállóságot nem garantálta volna." Másrészről szerinte tökéletesen összeillett az Amazon már meglévő infrastruktúrája, amiben játékokat készítenek, de főleg terjesztenek, és a Twitch által elért rendkívül nagy közönség, szóval teljes az öröm.

Mit gondoltok, igaza lesz a konzolok jövőjével kapcsolatban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)