Hirdetés

Készül az első, kifejezetten Twitchre tervezett játék

|

A Twitch nemrég új fejlesztőeszközöket jelentett be a népszerű videós platformhoz, egy csapat pedig már rá is ugrott a benne rejlő potenciálra.

Hirdetés

Alig 1-2 hónapja a Twitch bejelentette, hogy a Twitch Extensions nevű rendszer segítségével külső fejlesztők különféle kiegészítőket fejleszthetnek majd a Twitchhez, amivel interaktívan extra információk jelenhetnek meg a videók és a streamek körül. A fejlesztők már elkezdtek dolgozni az új eszközökkel, egy csapat pedig már egy játékon dolgozik, ami kifejezetten Twitchre készül.

Hirdetés

Anno ugye hatalmas poén volt, amikor a Pokémont úgy vitték végig a rajongók, hogy a Twitch chatben adták ki az utasításokat a játéknak. Erre az alapötletre épül a Galactic Disagreement is, ami már a Twitch Extensions segítségével készül: a játék lényege, hogy két csapat erőforrásokat összegyűjtve és űrhajókat elindítva próbálja lenyomni a másik csapatot. Amikor becsatlakozunk a streambe, akkor véletlenszerűen beállít minket a játék, ahonnan aztán indulhatnak a heves szócsaták.

A játékot egy független fejlesztőcsapat, a Hitbox Team fejleszti, akiket a Twitch csapata kért fel, hogy az ő eszközeikkel készítsenek valamit:

"Felbéreltünk egy indie csapatot, a Hitbox Teamet, hogy készítsenek egy játékot a Vapour nevű keretrendszerünkkel, amit kifejezetten arra fejelsztettünk ki, hogy a game engine-k és a kibővített valóság közötti integrációt segítse."

Az ötlet jónak hangzik, mi pedig nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi sül majd ki a játékból. Ti mit szóltok? Milyen hasznos alkalmazásokat vagy játékokat tudnátok elképzelni, amik a Twitch integrációt ki tudnák használni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)