Hirdetés

Tisztázta a Twitch a gyűlöletkeltéssel és a meztelenséggel kapcsolatos szabályait

|

Frissítette közösségi irányelveit a Twitch, aminek köszönhetően remélhetőleg kevesebb lesz a botrányos pillanat és könnyebb is lesz eldönteni, mi fér bele a közvetítésekbe és minek nincs helye az oldalon.

Hirdetés

A tavalyi év komoly változásokat hozott a Twitch életében, mivel már egyáltalán nem csak játékmenetet lehet közvetíteni az oldalon. Ennek kapcsán több új probléma felmerült a tartalom moderálását illetően, így a Twitch ismét frissítette közösségi irányelveit, igaz, ezzel korábban meglévő gondokra is megpróbáltak új válaszokat adni.

Hirdetés

Egyrészt a gyűlöletkeltést és mások zaklatását illetően vezettek be új szabályokat, ezeket pedig szigorúan be is tartatják majd: aki a moderátorok szerint megsérti a Twitch irányelveit, az azonnali, határozatlan idejű felfüggesztést kap. A szabályok kiegészítései között szerepel, hogy a Twitchen kívüli gyűlöletkeltést is figyelembe veszik majd egy-egy tartalomgyártó ügyének elbírálásakor, illetve az oldal üzemeltetői azt is leszögezték, hogy a viccesnek szánt sértő megjegyzésekkel sem lesznek elnézőek.

Másfelől finomítottak a szexuális jellegű tartalmakat tiltó szabályokon is. Ezentúl vizsgálni fognak olyan részleteket is, mint a stream címe, a streamert mutató kamerák szöge, a csatornán futó emote-ok, overlayek, a chat moderálása, és persze a videós öltözete. Ezzel kapcsolatban azt az ökölszabályt írták le a kapcsolódó blogposztban, hogy olyan ruhában ne közvetítsen senki, amiben nem menne ki az utcára, egy étterembe vagy egy bevásárlóközpontba. Ennek az elbírálási jogát viszont megtartja magának a Twitch, azt nem tűrik majd, hogy valakit az öltözete miatt zaklassanak a felhasználók.

Az új szabályok, amikről a fenti videóban több részletet kifejtettek a Twitch alkalmazottai, február 19-én lépnek életbe, addig mindenkinek megadják a lehetőséget, hogy ezeknek megfelelően moderálja a már az oldalon lévő tartalmait.

Mit gondoltok, az új szabályok segítenek majd kicsit gatyába rázni az oldalt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)