Hirdetés

Elérhetetlenné vált a Twitch Oroszországban

|

Az orosz kormány több internetes szolgáltatást is letiltott a Telegrammal való botrány miatt.

Hirdetés

A Twitch mellett egyes Amazon és Google szolgáltatások is letiltásra kerültek, az orosz gamerek internet-szerte hőzöngenek. Az esemény kiváltó oka persze nem más, mint a felhasználók után való kémkedés.

Hirdetés

Erős egyet nem értés született az orosz kormány és a Pavel Durov által alapított Telegram üzenetküldő szolgáltatás üzemeltetői között. Az orosz távközlési hatóság, a Roszkomnadzsor ugyanis követelte, hogy a Telegram adja ki számukra a felhasználók kommunikációinak dekódolási kulcsait, mivel hogy szerettek volna belelesni azokba.

A Telegram a felhasználók jogait is tiszteletben tartva megtagadta a követelést, mire az orosz kormány nemes egyszerűséggel leblokkolta a Google és Amazon alapú szolgáltatások IP-it az országban, aminek egyik mellékhatása a Twitch helyi letiltása volt.

Ezzel a lépéssel gyakorlatilag ellehetetlenítették a Telegramhoz hasonló cégeket, akik a Google és Amazon felhő alapú rendszerei támaszkodnak. Könnyen lehet, hogy mire a hírt olvassátok, a fennakadások nagyja már rendezésre került Oroszországban. Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)