Hirdetés

Egy programozó 50 000 dollárt adott a Twitch chat kezébe, és a nézőkre bízta a pénz sorsát

|

Mike Roberts, Amazon programozó egy nagyon bátor vállalkozásba kezdett. Megtakarításából egy interaktív Twitch élményt csinált.

Hirdetés

Az Amazon programozója rengeteg mindent vehetett volna az 50 000 dollárjából, de ő inkább a részvénypiacra tette, majd a Twitch nézőire bízta. A résztvevők parancsokkal dönthetik el, hogy Roberts pénzéből mikor, milyen részvényeket vegyenek és adjanak el.

Gyakorlatilag egy co-op többjátékos élményt csinált az egészből. Őszintén elsőre ő is azt hitte, hogy a trollok majd elszórják a vagyonát, de igazából teljesen értelmesen játsszák a srácok a modern gazdaság legnagyobb játékát.

"Tényleg azt hittem, hogy az emberek csak el fogják vesztegetni a pénzt. Ez volt az első gondolatom."

Pont ezért nem is adott meg semmilyen célt a játékosoknak. Ha kikötötte volna, hogy a végén a kétszeresét akarja visszakapni a pénzének, akkor a trollok csak még jobban felbátorodtak volna a költekezésre.

A bátor vállalkozónk maximum 25 000 dollárt bukhat el, utána lezárja az egészet. Ez nem teljesen az ő ötlete, lévén a FINRA szabályzata szerint maximum ennyit veszíthet összesen egy napon. Szerencsére ennek azért még a közelébe sem került a Twitch chat. A legutóbbi piaci napon 160 dollár plusszal jöttek ki.

A részvényes játék egy nagy közösségi élménnyé vált. Már több Discord csatorna is alakult a program köré, ahol az emberek üvöltik, hogy "ELADNI, MEGVENNI". Üdv a Wall Streamen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)