Hirdetés

1666 - feltámad az Assassin's Creed alkotójának egykori címe?

|

A jelek szerint a Ubisoft mégis kezd valamit az 1666 című projekttel, amin az Assassin's Creedet megalkotó Patrice Désilets dolgozott, mielőtt a THQ csődbe ment.

Hirdetés

Kacifántos történelme van az 1666 névnek. Történt ugyanis, hogy az Assassin's Creed megálmodója, Patrice Désilets otthagyta a Ubisoftot a THQ kedvéért, majd elkezdett dolgozni egy 1666 (avagy 1666: Amsterdam) nevű projekten. Eközben a THQ csődöt jelentett és a Ubisoft felvásárolta a THQ Montrealt, valamint az 1666 IP-t is, ami azt jelentette, hogy Désilets ismét visszakerült korábbi munkahelyére. Ez nem tartott sokáig, ugyanis a fejlesztő kilépett a Ubisofttól (majd új stúdiója élén bejelentette új játékát, az Ancestors: The Humankind Odyssey-t), a vállalat pedig leállította az 1666 munkálatait, azóta sem hallottunk róla.

Mindenki abban a hitben volt, hogy az 1666: Amsterdamot végleg törölték, azonban április 13-án a Ubisoft "digitális és fizikai játékszoftver kategóriában" megújította a védjegyet, elhagyva a végéről az Amsterdamot: 

Persze könnyen megeshet, hogy ez csak egy rutin lépés volt a kiadó részéről, hogy biztosítsák a névhez való jogukat, de a spekulációk szerint nem véletlenül történt a regisztráció másfél hónappal az E3 2016 előtt, sokak szerint a Ubisoft bejelentésre készülhet az expón és hasonlóan a For Honorhoz, ismét egy új IP-vel rukkolnak elő az 1666 képében. A Ubisoft konferencia magyar idő szerint június 13-án, hétfő este 22:00-kor kezdődik, amit szokásunkhoz híven élőben fogunk majd közvetíteni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)