Hirdetés

EA-Ubisoft egységfront alakul a Steam ellen? (frissítve)

|

A Ubisoft húzócímei még mindig nem a Steamre kerültek vissza, ellenben felbukkantak egy globálisan elérhető rendszerben. Csak nem épp ott, ahol vártuk volna.

Hirdetés

Frissítés: Visszakerültek a szóban forgó játékok a Steamre, de sem a Ubisoft, sem a Valve nem nyilatkozott arról, hogy mi volt az eltűnésük oka. Várjuk a hivatalos közleményeket a kavarodásról.

Korábban írtuk: Szóval, miután a Ubisoft nagyágyúi, az Assassin's Creed: Unity, a Far Cry 4 és a The Crew eltűntek a Steam könyvtárából, többen elkezdtek aggódni előrendelt kópiáik miatt, a ubisoftos kommunikáció hiánya pedig elég gyanúsnak tűnik. Nem tudni, hogy csak vészmegoldás gyanánt, vagy végleg de egy másik nagy digitális platformon tűnt fel kettő a francia kiadó játékai közül.

Ez pedig nem a UPlay, hanem az EA által működtetett Origin rendszere. 2011 novembere óta persze nem csupán az Electronic Arts termékeit lehet kapni az Originen, így például a Ubisoft régebbi címei közül is megtalálható itt több korábbi Assassin's Creed, Splinter Cell, de a Watch Dogs és a Far Cry 3 is. Így valószínűleg egy már meglévő megállapodást gyors és kézenfekvő volt kiterjeszteni a két kiadó között.

 

Többek szerint a The Crew is felkerült az Origin könyvtárába, de jelenleg nem található meg a katalógusban. Meglátjuk majd, mi lesz a Ubisoft jövőbeli stratégiája a digitális terjesztés kapcsán, ha nem sikerülne megállapodniuk a Steammel, de valószínűleg egyáltalán nem örülnek a francia kiadónál a problémák kiváltképp rossz időzítése miatt. Hacsak nem épp az a terv, hogy megtörjék a Valve hegemóniáját a PC-s piac egyetlen számottevő hadszíntere, a digitális terjesztés felett.

Miként befolyásolja ez a hercehurca a vásárlási szándékotokat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)