Hirdetés

Ubisoft - nincs több olyan DLC, amitől a játékosok úgy érezhetik, kimaradnak valamiből

|

A Rainbow Six: Siege-nél látott megoldás bejött a kiadónak, ezért a továbbiakban is ezt fogja alkalmazni. Nincs több DLC-ként árult "kivágott tartalom".

Hirdetés

A Rainbow Six: Siege-hez minden új pálya ingyen jár, és elég sok játékkal feloldható az összes operátor is. Aki nem fizet extrát az alapjáték árán felül, attól nem zárnak el semmilyen tartalmat. 

Egyre több kiadó látja jobbnak ezt a megoldást, a Titanfall 2 esetében is ingyenesek a pályák, ott skinek biztosítják a játék fenntarthatóságát. A Ubisoft a játékok folyamatos változtatásáért felelős alelnöke (angolul VP of live operations, ő és csapata felügyelik, hogy a játékok megjelenésük után mindig a játékosok igényeihez igazodjanak), Anne Blondel-Jouin a GameIndustry.biz-nek árulta el, hogy a kiadó csapatai mostantól nem készítenek olyan DLC-t, ami teljessé teszi az élményt, ehelyett eleve teljes játékokat adnak ki, és a Siege-hez hasonló módon oldják meg a monetizációt. Mondhatnánk, hogy ezt eleve is így kellett volna, de szükség volt arra, hogy kísérletezéssel kialakuljon a játékosok és a kiadó szempontjából is előnyös megoldás.

"Ha egy vidámparkot nézünk, ott [a belépő megfizetése után] mindenre felülhetünk, és aztán eldönthetjük, vásárolunk-e kaját, ajándékokat, satöbbi. Senki nem kötelez ez utóbbira, de másféle élményben lehet részünk, ha élünk ezekkel a lehetőségekkel."

Mivel játékaikat öt-tíz évig tervezik támogatni, fontos, hogy ez idő alatt meg tudják tartani a játékosokat, és egyben legyen keret a folyamatos frissen tartásra.

Blondel-Jouin hozzátette, hogy a Rainbow Sixnél alkalmazott stratégiával egyrészt tovább sikerült magasan tartani a napi aktív játékosok számát, illetve pénzügyileg is kifizetődőnek bizonyult. Nem meglepő, hogy még egy évig biztosan jön extra tartalom.

A Ubisoft kapcsán egy másik fontos változtatás, hogy kevésbé narratíva-központú játékokat szeretnének készíteni, inkább világokat teremtenek, amiben mindenki jól szórakozhat. Mindkét esetben mondhatjuk, hogy jó az irány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)