Hirdetés

Ubisoft - a franciáknál még mindig pörög a PC

|

A Ubisoft alig pár játékot adott ki az utóbbi hónapokban, így nem is keresett rengeteg pénzt, viszont a frissen közzétett adatokból látszik, hogy az Xbox One pocsékul teljesít, a PS4 és a PC pedig szárnyal.

Hirdetés

A Ubisoft úgy tervezi, hogy rövidtávon hátrahagyja az előző generációs konzolokat, a franciák által kiadott friss eladási adatok alapján viszont ezzel a rajongóik jelentős hányadát haragíthatják magukra. A Microsoftnak is dolgoznia kell még az Xbox One népszerűsítésén.

A befektetők rendelkezésére bocsátott adatok alapján ugyanis a Microsoft jelenlegi generációs gépére eladott játékok mindössze a Ubi az utóbbi három hónapban szerzett bevételének 11 százalékát hozták, de az Xbox 360 és a PlayStation 3 is hasonlóan teljesített. Történt mindez annak ellenére, hogy az elmúlt fél év legnagyobb Ubis megjelenése, az Assassin's Creed: Unity csak az új konzolokra jött ki. A statisztikák alapján az egyértelmű nyertes a PlayStation 4 lett, ami a bevétel 27 százalékáért felel, de a PC is sokat erősödött az elmúlt évben, így mára a kiadó bevételének 23 százaléka érkezik a számítógépes játékosok számára eladott tartalmakból.

A Ubisoftos játékok viszont továbbra sem hasítanak a Nintendo konzoljain, a tavalyi 1 százalékhoz képest mondjuk így is jobban fogytak, a teljes eladások 3 százalékát kitéve. Viszont mivel a franciák az utóbbi hónapokban nem rukkoltak elő semmilyen nagyobb megjelenéssel, a második negyedévben "csak" 103 millió dollárt kaszáltak, ami egy elég durva, 73 százalékos esés 2014 hasonló időszakához képest.

Mit gondoltok, ha csak az új konzolokra jelennek meg a Ubisoft játékai, javulhatnak az Xbox One számai?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)