Hirdetés

A Ubisoft egyik szóvivője megvédte a loot boxokat, azonnal szétszedték

|

A kiadó egyik munkatársa egy kommentben magyarázta el, hogy miért nincs baj a loot boxokkal, ha jól van kivitelezve a rendszer, de a véleménye nem aratott osztatlan sikert. És még finomak voltunk.

Hirdetés

Továbbra sincsen egyetértés a játékvilágban a loot boxok témakörét illetően (talán emlékeztek rá, mi is írtunk egy gondolatébresztő cikket a témában, az is szép port kavart), nemrég ismét hatalmas vita kerekedett, ezúttal a Ubisoftnak sikerült olajat öntenie a tűzre. A cég egyik képviselője a hamarosan megjelenő Trials Risingban megtalálható loot box mechanizmus kapcsán írt egy, az üzleti modellt védelmező fórumbejegyzést, de nem igazán sikerült megnyernie a közönséget az álláspontjával.

Hirdetés

Azt már egy ideje tudni, hogy a Trials Risingban is lesz majd lehetőségünk arra, hogy fizetős loot boxokból is szerezhetünk majd különféle kozmetikai tárgyakat és mivel egy kisebb játékról van szó, nem is volt nagy felháborodás, viszont miután a Steam fórumain megjelent a cég egyik képviselőjének hozzászólása, azonnal elszabadult a pokol:

"Értékelem, hogy a játékosok így éreznek a témával kapcsolatban (én sem vagyok nagy rajongó), de ahogy mások is korábban már rámutattak, senki nem köteles megvenni ezeket. Azoknak a játékosoknak szánjuk őket, akik szeretnének egy kicsit kilógni a tömegből, amikor online játszanak, illetve azoknak, akik egy kicsit jobban támogatnának minket.

Egyébként ennek a gondolatmenetnek főleg a vége érdekes, hogy a loot box lehet egy támogatási forma is a kiadó felé.

Igen, ez azt jelenti, hogy egyes játékosok többet költenek a játékra, ami nekünk megnövekedett bevételt jelent. De ez azt is jelenti, hogy több pénzt fordíthatunk új játékokra és az adatokból jobban megérthetjük, hogy a játékosok mit keresnek, mit szeretnek egy játékban. Ha a közönség egyszerűen nem venne ilyen ládákat, nem kerülnének bele későbbi játékokba. Összességében, a loot boxok és kozmetikai tárgyak sokat adtak hozzá a játékok népszerűségéhez az utóbbi évtizedben. Nem rossz dolog, ha jól oldják meg."

Habár páran egyetértettek a megfogalmazott gondolatokkal, a legtöbben nem érezték úgy, hogy erős érvek kerültek volna elő, ahogy az várható volt, a loot box jelenség ellenzői azonnal szétcincálták a Ubisoft munkatársának mondandóját. Az egyik felhasználó szerint a loot boxok miatt már mindenki annyira unalmasan néz ki, amennyire csak lehet, hogy ezzel is sarkallják a vásárlókat, míg mások szerint inkább az a probléma ezzel, hogy egy olyan méretű cégnek, mint a Ubisoft, nincs szüksége további bevételre. Ettől persze még szereti a profitot - tesszük hozzá csendben -, és ha van, aki fizet, akkor azt el is fogja tenni szépen a kis zsebébe. 

Ha szeretnétek elolvasni az eredeti posztot, akkor ezen a linken érhetitek el a topicot. Akár ott, akár itt mondjátok el a véleményeteket, nyilván sokat segít, ha nem csak indulatból fogalmazzátok meg azt, mert a téma egyébként érdemes arra, hogy érdemi vita alakuljon ki róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)