Hirdetés

Ubisoft vigaszdíj PC-seknek - lelkiismeret-furdalás a DRM miatt?

|

Az Ubisoft teljes játékokkal vagy prémium tartalmakkal szeretné kiengesztelni azokat, akik a DRM gondok miatt kipotyogtak az Assassin's Creed 2-ből.

Hirdetés

Van valaki, aki nagyon szereti az Ubisoft kedves kis DRM megoldását, és játék közben könnyes szemmel suttogja, hogy "Ubi DRM"? Talán még olyan is akad köztetek, akit boldoggá tett, hogy amikor a hónap elején leálltak azok a bizonyos DRM szerverek, egyszer csak kipottyant az Assassin's Creed 2-ből? Ugye, hogy nincs ilyen! Szerencsére Ubisoft-ék is így gondolják, ezért vigaszdíj gyanánt egy igazán korrekt ajánlattal álltak elő: az utálatos DRM ugyan marad, de a szerver leállások miatt ingyenes játékokkal szeretnék kárpótolni a PC-seket.

A hivatalos Ubisoft fórumon megjelent kommentekből lehet tudni, hogy a "bűnös cég" e-mailben kereste meg az érintett játékosokat, a következő szöveggel (idézzük, hogy eléggé meghatódjatok...): "A közelmúltban történt sajnálatos szerver kimaradások nagyon sok PC-s Assassin's Creed 2 játékosnak okoztak kellemetlenséget, ezért olyan extra tartalmakkal szeretnénk meghálálni a türelmüket, melyek eddig csak a különleges kiadásokhoz voltak elérhetőek".

Ez szép, de mit kapunk? Hivatalos közlemény nincs arról, hogy mi a vigaszdíj, de a kommentelők többféle ajánlatról is beszámoltak. Van, aki négy játék (Prince of Persia, Heroes Over Europe, Endwar, H.A.W.X.) közül választhat egyet, amit teljesen ingyen letölthet; mások pedig a Black Edition kiadáshoz elérhető pályákat kapják meg ingyen és bérmentve. Valószínűleg azoknak jár egy teljes játék, akik egyszer már kifizették a Black Edition felárát, a többiek pedig a prémium csomagnak örülhetnek.

Mit szóltok? Megbocsátunk az "Ubinak"? Persze nem muszáj megenyhülni, elég ha éltek a kínálkozó lehetőséggel... Lessétek az e-maileket!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)