Hirdetés

Új eredeti játékot ad ki az Atari, évek óta nem volt ilyen

|

A kiadó új puzzle-platformere nem egy meglévő IP-re alapul és szinte minden platformra jön.

Hirdetés

Nincs egyszerű helyzetben az Atari, hiszen a vállalat neve hallatán sokaknak automatikusan az 1983-as nagy videojátékos összeomlás ugrik be, amelyhez hozzátette a magáét a legendásan pocsék E.T. the Extra-Terrestrial című projekttel, ami hatalmas bukta lett (több mint 5 millió példányt rendeltek be belőle, nagyjából 1,5 millió kelt el, a maradék kópiák pedig a sivatagban végezték elföldelve). Persze ez már a múlt, de az Atari nem tudta elhalványítani az emlékeket sem a tavaly kiadott konzoljával, az Atari VCS-vel, sem azzal, hogy pár hónapja megerősítette: nem erőltetné tovább a mobiljátékokat, vissza akar térni az AAA piacra. Bár ezt nem a most bejelentett játékával fogja megtenni, viszont ez fontos mérföldkő a vállalatnál, hiszen kivételesen nem egy klasszikust újít fel, vagy egy bejáratott szériát bővít újabb felvonással. 

Hirdetés

A Kombinera egy eredeti ötleten alapuló puzzle-platformer, amiben különböző színű labdák felett vehetjük át az irányítást és használhatjuk fel őket, valamint egyedi képességeiket arra, hogy több mint 300 pályát és rejtvényt gyűrjünk le. A játékmenetet megfűszerezni, hogy a golyók mind összehangoltan mozognak, de a különböző színek eltérő módon lépnek kapcsolatba a környezetükkel, ezért nemcsak ügyességre, hanem logikára és koncentrációra is szükség lesz a puzzle-ök megfejtéséhez. 

A játékot a St. Louis-i székhelyű Graphite Lab fejleszti és az Atari adja ki, utóbbi szerepe pedig Wade Rosen vezérigazgató szerint azt jelzi, hogy elkötelezték magukat még több játék kiadása mellett az elmúlt évtizedben tapasztalt lendületvesztésük után. A Kombinera az első új IP, amely ebből a kezdeményezésből származik, pontosabban az első a sok közül Rosen megfogalmazása szerint.

A kiadó átlagosan havi egy játékot tervez kiadni a következő 13 hónapban, amik között vannak klasszikusok (például a Recharged címek), vadonatúj IP-k és meglévő franchise-ok új részei is. Az Atari egyelőre teljes egészében külsős stúdiókkal dolgozik, bár Rosen azt sugallta, hogy egy napon házon belüli fejlesztésekre is sor kerülhet majd. Az viszont biztos, hogy az elkövetkező hónapokban számos csapattal fognak együttműködni, a kis függetlenektől kezdve a nagyobb, híres stúdiókig. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az Atari terveinek egyik kulcsfontosságú eleme, hogy újra felpezsdítsék az árkádos hangulatot, amely egyet jelentett régebben a kiadó játékaival. Ezt erősíti a Kombinera is, amely várhatóan valamikor áprilisban fog megjelenni PC-re (Steam, Epic Games Store), PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re, Nintendo Switchre, Atari VCS-re, valamint iOS-re és Androidra. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)