Hirdetés

Új és régi EA csatamezők

|

Nem, nem játékmegjelenésről van szó :) Az EA most négy, később még két játékát jelenteti meg Mac-en, továbbá az Xbox 360 verziókat előnyben részesítik.

Hirdetés

A most megjelenő játékok a következők: Harry Potter and the Order of Phoenix, Need for Speed Carbon, Battlefield 2142, Command & Conquer: Tiberium Wars. Az első kettő jövő hét keddtől lesz megvásárolható az Apple online üzletéből (sajnos máshonnan nem), az utóbbi kettőre pedig még várni kell plusz egy hetet.
Még tovább elhalasztották azonban két sportjáték megjelenését: a Madden NFL 2008 és a Tiger Woods PGA 2008 csak szeptember-október tájékán érkezhet. Azért beszélek 'még tovább elhalasztás'-ról, mert a fenti, tetszetős kis négyesfogat eredetileg a még júniusban megtartott Worldwide Developers Conference nevezetű Apple rendezvényen debütált volna, azonban ahogy a hangzatos EA-s nyilatkozatokból is leszűrhető: még be kell járatni a gépezetet. Mostantól azonban törekedni fognak rá, hogy minél közelebb legyen a Mac-es megjelenés a többi platformhoz.
A játékok egy Cider nevezetű technológiával konvertálódtak át, ami a Transgaming nevezetű cég agyszüleménye. A lényege az, hogy minden Intel processzorral működő Mac képes vele Windows-ra írt játékokat futtatni Mac OS X alatt. Igen, így a Power PC alapú gépekkel rendelkezők kimaradnak a mókából.

Emellett a több platformra is megjelenő játékok esetén az Xbox 360 élvez elsődleges pioritást, mivel egyszerűen abból adták el a legtöbbet, így a Microsoft konzoljának tulajdonosai számítanak a legnagyobb potenciális vevőkörnek. Nem új ez a limitált munkaerőből eredő gyakorlat: anno a PS2 esetében is így volt. Nem valószínű tehát hogy arról van szó, hogy "eladták a lelküket" a Picipuhának :) Érdekes lesz azonban, ha még az év vége előtt átveszi a Wii a vezetést az Xbox 360-tól eladott konzolok számában.

 

iMac_k.jpg
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)