Hirdetés

Új fajt és kasztot is hozott a Baldur's Gate 3 gigafrissítése

|

Megérkezett a nyolcadik, Of Valour and Lore névre keresztelt Baldur's Gate 3 patch.

Hirdetés

Ígéretéhez híven a közösség rendelkezésére bocsátotta a Larian a Baldur's Gate 3 nyolcadik nagy frissítését, amely - tekintve, hogy egyre szűkül a játékból még hiányzó fajok és kasztok köre, továbbá Swen Vincke ügyvezető is elszólta magát - olyan szenzációs meglepetéseket azért nem tartogatott számunkra.

A stúdió szokás szerint élőben, egy újabb Panel from Hell keretében leplezte le az újdonságokat, ám előtte még a Baldur's Gate 3 fejlesztését vezető David Walgrave és Hunter nevű metálbandája szórakoztatta a közönséget, stílusosan vezetve fel a sokak által várt bárd kaszt integrálását a játékba.

Hirdetés

Az Of Valour and Lore címmel ellátott tartalmi frissítés a bejelentést követően nem sokkal élesedett is, így azok, akik a továbbra is hiányzó paladin helyett beérik holmi udvari kobzossal, azok kedvükre felfedezhetik az ellent egysoros beszólásokkal bosszantó, a társakat pedig inspiráló dalokkal támogató új kaszt lehetőségeit.

A College of Valour iskola képviselői kellően képzettek és szívósak ahhoz, hogy akár a frontvonalban is be lehessen őket vetni: miközben egyik kezükkel halált osztanak, a másikkal a húrok közé csapnak, arra ösztönözve szövetségeseiket, hogy még ádázabbul harcoljanak. Ezzel szemben a College of Lore iskola bárdjai a tudást keresik, és jobban bánnak a szavakkal, mint a tőrrel. Mágikus trükkjeik is elsősorban arra valók, hogy összezavarják és gyengítsék az ellenséget, de azért barátaikat is tudják támogatni.

Érdekes kasztspecifikus képességnek tűnik a 4. szinttől elérhető Perform, azaz előadás. Ennek birtokában bárhol és bármikor dalra fakadhatunk, ami különféle reakciókat válthat ki az NPC-kből, előfordulhat, hogy ők is beszállnak, vagy épp annyira megtetszik nekik a produkciónk, hogy elégedettségüket jutalommal fejezik ki.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A patch másik fontos újdonságának az aprócska gnómok megjelenését tekinthetjük. E kalandvágyó és kíváncsi népség tagjai alkotják az első új játszható fajt azóta, hogy korai hozzáférésben elérhető a Baldur's Gate 3. De a Larian csapata még ezen felül is hozzácsapott pár fejlesztést:

  • A kisebb ellenfeleket (például állatok és goblinok) az MI mostantól csoportként kezeli a harcok során, együtt mozognak és támadnak.
  • Kritikus találat esetén a távolról végrehajtott csapások (íj, varázslat) pusztító hatását killcam mutatja meg.
  • Új árnyékolási eljárással élethűbbé tették a frizurákat, az őszülő haj is megjelent a választékban.
  • Portugál (a Brazíliában beszélt dialektussal) feliratot kapott a játék.
  • Stabilabbá ették a multiplayert a lassúbb és kevésbé megbízható internetkapcsolattal rendelkező játékosok számára.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)