Hirdetés

Új Just Cause és Mad Max játékon dolgozik az Avalanche

|

A legfrissebb pletykák szerint a Just Cause 3 mellett a Mad Max játékváltozatát is az Avalanche fejleszti.

Hirdetés

A Superannuation jóvoltából egy igen tartalmas dokumentum került fel az internetre, ami többek között az Avalanche játékfejlesztő cég jövőbeli terveivel foglalkozik.

Tudjátok, nekik köszönhetjük például a zseniális Just Cause sorozatot, melynek első epizódja épp most volt teljes játék a GameStar magazin mellett. Mivel az értékelések mindkét rész esetében kielégítőek voltak (nekünk is tetszett), kétségtelen, hogy szükség van a Just Cause 3-ra. Szó volt róla, hogy 2012-ben jön, de nem sokkal később megérkezett a cáfolat is. A legfrissebb információk szerint idén sem valószínű, hogy harmadszor is Rico Rodriguez szerepébe bújva hajthatunk végre valótlanabbnál valótlanabb, ugyanakkor rendkívül látványos mutatványokat, ugyanis az Avalanche a továbbiakban nem tervez jelenlegi konzolokra fejleszteni.

A lépés érthető, lévén nyakunkon a PlayStation 4 és az új Xbox bejelentése, így pénzügyileg sem lenne okos húzás Xbox 360-ra vagy PlayStation 3-ra kiadni a játékot. Christofer Sundberg, a cég vezérigazgatója megszellőztette, hogy a Square Enix megbízásából készül new yorki stúdiójukban egy új sandbox játék, amit 2015 júniusában terveznek kiadni. Már ebből is könnyen kitalálhatnánk, hogy az új Just Cause-ról beszélt de a megoldást segítette, hogy az "új sandbox játék" szavakra kattintva a Just Cause játékok weboldala töltődött be. Lehet, hogy a Project Mamba kódnév is ezt takarja? Nem kizárt, viszont az, hogy a Project Mambához mobilos alkalmazásokat és aszinkron multiplayert is fejlesztenek, távolabb visznek minket a megoldástól, mivel ezek használata az előző két Just Cause játéktól merőben eltérő játékmenetre utal. A Mamba megjelenése eredetileg 2014-re volt esedékes, tehát meglehet, hogy a 2015 júniusi dátum csak egy elírás.

Szintén érdekes a Mad Max játék esete, ami mindig máshol bukkan fel, de soha nem a boltok polcain. 2008-ban úgy volt, hogy a Fury Road alcímmel ellátott mozival együtt érkezik, de egyelőre sem a filmet, sem a játékot nem láthattuk viszont. A 2011-es információk szerint már a Team Bondi fejleszti, de az akkor bejelentett két játék közül csak a Whore of the Orient lett kézzelfoghatóbb. Most azt rebesgetik, hogy 2014 áprilisában az Avalanche "első licencelt játéka" is megvásárolható lesz, ami minden bizonnyal a Mad Max univerzumhoz fog kapcsolódni. Reménykedni lehet, de még van pár játékfejlesztő, akiknél még csak elméletben sem járt a licenc.

Van két további projekt, amit korábban ugyan elkaszáltak, de az Avalanche szívesen foglalkozna velük. Az egyik a THQ-nak fejlesztett Arcadia Rising, ami 2008 őszén került a süllyesztőbe, az alapkoncepciója pedig igen érdekes. Egy retro-futurisztikus (tudjátok, amilyennek régen képzelték a jövőt) akció-kalandjátékról van szó, ami az 1930-as évek Londonjának alternatív változatában játszódott volna. A Just Cause játékokhoz képest jóval több hangsúlyt akartak fektetni a történetre. Sundberg azt nyilatkozta, hogy szívesen újraélesztené, és ehhez hajlandó lenne Kickstarter kampányt indítani, ugyanakkor nem feltétlenül akar bármilyen összeget is önerőből belefektetni.

A másik projektet a Disneynek tervezték, kódneve felett nem ült sokat a kreatív stáb, egyszerűen csak Project: Wizards néven emlegették. Ebben egy fiatal varázsló szerepében bóklászhattunk volna, miközben a világ lényeit járművekként lehetett volna használni. Egyesek szerint ez volt az AionGuard, amit az Eidos tervezett kiadni, de valahogy nem jött össze. A jogokat az Avalanche visszavásárolta, egyelőre valószínűleg a sufniban porosodik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)