Hirdetés

Új képek és részletek érkeztek a The Callisto Protocolról

|

A PUBG világában játszódó horrorjáték, a The Callisto Protocol félelmetesen ambiciózus.

Hirdetés

A The Callisto Protocol a Striking Distance Studios nagy reménysége, egy TPS-túlélőhorror, amely a PUBG univerzumában játszódik, csak éppen háromszáz évvel később. A főszereplő Jacob Lee, akivel a Jupiter egyik holdjának, a Callistónak a börtönkolóniájáról kell megszöknünk, amit elözönlenek az idegen szörnyek.

A fejlesztést a Dead Space atyja, Glen Schofield vezeti, így számíthatunk rá, hogy végtelenül parás lesz a játékmenet, a Game Informer részletei és a Redditen megosztott képek alapján pedig könnyedén lehet, hogy a The Callisto Protocol felérhet a Visceral klasszikus horrorjának szintjére is. 

Hirdetés

Lee csak egy átlagos teherhajó-pilóta, így nincs semmi különleges képzettsége. A játék során új fegyvereket gyűjthetünk vele, de a Game Informernek bemutatott demóban csak egy gumibot, egy pisztoly, egy sörétes és egy GRP nevű eszköz volt nála, amivel tárgyakat vagy ellenségeket lökhet el vagy húzhat magához. A Biophages nevű, egykoron emberi szörnyekkel való összecsapáshoz minden fegyver kombinációjára szükség lesz, a játékos pedig soha nem fogja különösebben erősnek érezni magát.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A dizájnért felelős Ben Walker elmondása szerint azt akarják elérni, hogy egyetlen ellenféltől is féljünk, hogy a kihíváson legyen a hangsúly, ne a mennyiségen. A megfelelő időben kell meghoznunk a megfelelő döntéseket. Schofield szerint akadnak ötletek, amiket a Dead Space-ből merített, a játékot kiadó Krafton vezérigazgatója pedig teljes kreatív szabadságot kapott. 

"Nem fogok visszariadni egy jó ötlettől, csak mert az egyik játékomban szerepelt. Minden fejlesztő figyeli az ötleteket más játékokban. Picasso mondta, hogy »a jó művészek kölcsönöznek, a nagy művészek lopnak«. Nos, miért ne lophatnék magamtól?"

Ennek ellenére nem kell attól tartani, hogy egy átnevezett Dead Space lenne, ahogyan az sem mondható el róla, hogy sok mindenben kapcsolódna a PUBG-hez. Schofield szerint bár technikailag ugyanarról az univerzumról van szó, de a The Callisto Protocol egy olyan távoli jövőben játszódik, hogy ez nem igazán számít. 

"Az ötlet, hogy egy univerzumban vagyunk, először nagyon jól hangzott, aztán ahogy elkezdtük kitalálni a történetet, rájöttünk, hogy »hű, ez egy kicsit túlzás«. Beépítettünk néhány érintkezési pontot, és ezeket a játékban végig megtalálod, mint easter eggeket és hasonló dolgokat."

A The Callisto Protocol várhatóan még idén megjelenik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series S/X-re, de a sors furcsa fintora, hogy 2023 elején megérkezik a Dead Space remake is szintén ezekre a platformokra. Ennek fejlesztésében Schofield nem vett részt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)