Hirdetés

Új órajel világrekord - az AMD Bulldozer meghaladta a 8,4GHZ-et.

|

A helyszín Austin, Texas. Az AMD meghívott két nagyon híres overclockert, hogy új világcsúcsot állítsanak fel.

Hirdetés

A túlhajtás, avagy overclocking egy önálló hobbi, egy külön műfaj. Műveléséhez nagy figyelem, sok processzor és különleges tudás kell. Rengeteg pénzről nem is beszélve.

Sajnos mi nem voltunk jelen az eseményen, azonban a TechWareLabs munkatársai igen, akik filmezték is az eseményeket. Az AMD egy tálcányi Bulldozer procival érkezett az eseményre, méghozzá a nyolc magos Bulldozer 8150-el. 

Az érdekességek sora ezzel nem áll meg, hiszen az eddigi világranglista első 20 helyén mind Intel procik voltak:

A listából is látszik, hogy a TOP 20 mind egy magos proci, a Bulldozer 8150 pedig egy nyolc magos! A világcsúcsot hat mag letiltásával, azaz két maggal érték el, amely sokkal nehezebb teljesítmény, mint egy mag esetén. Az új világcsúcs 8,429 GHz, és csak azért nem lett több, mert az AMD kifogyott a folyékony héliumból, ezzel együtt az alaplap vetemedni kezdett és a PCI-slotok körül jégkristályok kezdtek létrejönni. Így le kellett a rendszert állítani. Íme a felvétel:

Egyébként a sajtóközlemény szerint egyszerű léghűtéssel vagy olcsó vízhűtéssel is sikerült már a Bulldozerrel az 5 GHz-et meghaladni...

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)