Hirdetés

Új PC-s portot kapott a NieR: Automata, kiakadtak a játékosok

|

Akik korábban megvették a NieR: Automatát PC-re, nem annyira örültek, mikor meglátták, hogy egy jobban működő változat is megjelent a platformra.

Hirdetés

Több japán stúdiónak akadt problémája a múltban PC-s portokkal, amit több esetben modderek oldottak meg nemhivatalos javításokkal. Ez történt néhány éve a NieR: Automatával is, ezzel együtt a játékosok túlnyomó többsége pozitív értékelést adott a játéknak Steamen. Ez összességében továbbra sem változott, de ha csak az utóbbi napokat nézzük, sok sértődött, negatív kritika érkezett, ami nem ajánlja a játék megvételét, ugyanis nemrég érkezett egy jobb verzió is PC-re.

Hirdetés

Az új port az Xbox Game Pass for PC keretén belül landolt a Microsoft Store-ban, a korábbi steames vásárlók pedig kifejezetten megrökönyödve látták, hogy ebben a változatban olyan javítások is megtalálhatók, amik az általuk megvásárolt szoftverbe nem kerültek be. Az új verzió, amit az eredetileg Xbox One-ra kiadott, a DLC-kkel kibővített verzió után a Microsoft platformján is NieR: Automata Become As Gods Editionnek hívnak, kapott egy borderless teljes képernyős módot, új textúrák kerültek a kezelőfelületre 4K-s felbontás mellett, továbbá HDR- és FidelityFX-támogatással is bír ez a port. Ezek a Steamen megvásárolható kiadásba nem kerültek be, holott korábban rendkívül hasznosak lettek volna, például a megjelenéskor kikerülhető lett volna az a probléma, hogy a játék rengetegszer nem a beállított felbontásban, hanem összenyomott, 4:3-as képarányban kezdett el futni.

Hogy milyen más gondok akadtak a rajtkor a NieR: Automata PC-s verziójával, azt a fenti videóban láthatjátok. Az utóbbi napokban a pörgős harcrendszerű akció-szerepjáték Steam-oldalán megjelent negatív értékelések azt próbálják elérni, hogy a Windows Store-os változatba bekerült fejlesztéseket kapja meg az is, aki a Valve áruházában vette meg a PlatinumGames alkotását. Ha pedig ebben nem járnak sikerrel, legalább a potenciális vásárlókat szeretnék a PC-n elérhető legjobb verzió felé irányítani.

Ti választanátok ilyen technikai különbségek miatt egy másik áruházban elérhető verziót?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)