Hirdetés

Új perifériák a Microsofttól

|

A Microsoft bemutatta első, Blue Track technológiát használó egereit és két új LifeCam webkameráját.

Hirdetés

A Microsoft BlueTrack technológiájával felszerelt egerek elvileg sokkal megbízhatóbban működnek, mint hagyományos optikai és lézeres mintavételű társaik. A BlueTrack technológia (vigyázat, szó szerinti idézet következik, mivel ennél többet akkor sem tudnék elmondani, ha átfogalmaznám) egy különleges követőmotort használ, mely a négyszer szélesebb sugárral működő kék fénytartományt kombinálja speciális optikával . A széles látókörű képkezelő optika a felületről pontos képet készít, ellentétben a lézeres egerek által kreált elmosódott, alulfókuszált képekkel. A speciális kék fénysugár és a hozzá kapcsolódó érzékelők kiemelik a felületen a kulcspontokat, majd a szabályozó algoritmus azokhoz rögzíti az elmozdulást (idézet vége).

Az első, BlueTrack-el felszerelt egerek a Microsoft Explorer Mouse (16 990 Ft) és a hordozható Explorer Mini Mouse (12 990 Ft) lesznek, amint megérkeznek október 15-én. Lent pedig képeket is megcsodálhattok róluk.

 

mouse_expl.jpg
 
Microsoft Explorer Mouse
 

Az egerek mellett érkezett két új webkamera is a cégtől, melyek közül a LifeCam VX-5500 a kompaktságot helyezi előtérbe: kicsi és összecsukható, valamint van benne sok új videóeffekt, zajszűrés, képjavítás. A LifeCam Show belül mindent tud, amit a VX-5500, viszont dizájnban inkább a mindenhova elhelyezhetőséget tűzték ki célul, így jár hozzá egy álvány, két mágneses rögzítőtárcsa és egy rögzítőkapocs is, hogy bárhova fel tudjuk szerelni. Mindkét kamera támogatja (akarom mondan, mindkét kamerát támogatja) a Microsoft új szolgáltatását, a Video Messages-t, amely - nevéből kitalálhatóan - videóüzenetek küldését teszi lehetővé e-mailezéshez hasonló stílusban. Azaz felveszünk egy üzenetet, elküldjük, aztán partnerünk megnézi, ha ráér. A szolgáltatás itt érhető el. Ja, és el ne felejtsem: a LifeCam VX-5500 szeptember 24-től lesz kapható, 13 990 Ft-os áron, a Show-ról pedig még sajnos nincs ilyen információm.

 

cam1.jpg
 
LifeCam Show
 
cam2.jpg
 

 

 LifeCam VX-5500
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)