Hirdetés

Új platformokat akar meghódítani az Age of Empires, de ez nem fog mindenkit boldoggá tenni

|

A Microsoft és a Tencent összefogása következtében a Call of Duty: Mobile fejlesztője készíti el a legendás RTS telefonos portját.

Hirdetés

Augusztus közepén ugyan még messzinek tűnhet, de vészesen közeleg az Age of Empires IV október 28-án esedékes megjelenése, amellyel az Xbox Game Studios 16 évnyi szünet után folytatja a valaha volt leghíresebb RTS-szériát.

Friss hírek szerint viszont a vártnál is mozgalmasabban alakul ez az esztendő a franchise történetében, mivel immáron egy mobilos spin-offra is számíthatunk, ám ezt jóval kevesebben élvezhetik majd.

Hirdetés

A játékra a közismert elemző, Daniel Ahmad hivta fel a figyelmet a Twitteren, rögtön egy kétperces kedvcsináló kíséretében. A mobilos Age of Empirest a kissé furán csengő "Return to Empire" címen kalapálják, a fejlesztésért a Call of Duty Mobile-t és a Pokémon Unite-ot is jegyző TiMi Studios, a Tencent leányvállalata felel.

A hírt maga a stúdió is megerősítette, azt pedig már május óta tudtuk, hogy az Xbox Game Studios a Tencenttel fog össze a kínai mobilos piac meghódítására. Ez viszont azzal jár, hogy a Return to Empire kizárólag Kínában jelenik meg, és egyelőre nem is helyezték kilátásba a globális terjeszkedést.

Az AoE franchise-ért felelős World's Edge iránymutatásával készülő játék hivatalos weboldala már el is indult, augusztus 14-én pedig az ígéretek szerint több infóval és egy demóval is jelentkeznek a fejlesztők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)