Hirdetés

Újabb elbaltázott PC-s portot hozott nekünk a Square Enix?

|

Megjelent a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, ami sajnos nem csak nevében hasonlít a Final Fantasy VII Remake-hez.

Hirdetés

Van olyan, hogy egyes játékok csak később látogatnak el bizonyos platformokra, és ilyenkor a megítélésre általában az is nagy hatással van, hogy a fejlesztők mennyire végeztek alapos munkát a portolással. A FromSoftware csapatának például beírhatunk egy csúnya fekete pontot, amiért PC-n elég pocsék lett az amúgy remek Elden Ring, és hasonlót érdemel a Square Enix is a Final Fantasy VII Remake miatt. Most viszont úgy tűnik, hogy utóbbinak már egy intő is kijár.

Megérkezett a Final Fantasy sorozat friss része, a jó hosszú nevet viselő Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, ami tulajdonképpen egy alternatív világba helyezi át a legelső rész történetét. A kaland a Sony és a Microsoft konzoljai mellett elérhető PC-re is, de a visszajelzések szerint a Square Enix csapatának megint sikerült egy mélyütést bevinnie az utóbbi platformot preferáló tábornak.

Hirdetés

A Redditen ugyanis több olyan beszámolót is olvasni, miszerint pocsék a Stranger of Paradise PC-n. Egy felhasználó arról írt, hogy a játék ütős videokártya és processzor használata mellett is borzasztóan fest, és az is előfordult, hogy az fps 120-ról 40-50 körüli értékekre zuhant le, ami sajnos nagyon is érezhető változást jelent. Másvalaki szintén alacsony, pixeles minőséget jelentett.

Akadt olyan is, aki picit részletesebben értekezett a jelenségről. Ha hihetünk ennek a posztnak, akkor érdemes lehet a 60 fps-es korlátot bekapcsolni, a 3D Rendering Resolution Scalinget állítgatni, valamint ránézni a Screen Space Reflections opcióra is. Sajnos úgy tűnik, hogy az esetleges javítás megérkezéséig be kell érnünk ezekkel a módszerekkel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ti próbáltátok már a játékot PC-n? Mik a tapasztalatok eddig?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)