Hirdetés

Újabb két közösségi GTA modot lőtt le a Rockstar Games anyavállalatának jogi csapata

|

Értjük, a felújított verziókra kellene figyelnünk, de nem örülünk, hogy közben a kiadó ellehetetleníti a moddereket.

Hirdetés

Nem lassít a Rockstar Games mögött álló Take-Two, láthatóan elszánta magát arra, hogy az összes modot törölje, ami egy kicsit is népszerű volt a játékosok között. Nyár közepén írtunk róla először, hogy több GTA modot is eltávolítottak az internetről a kiadó felszólítására, szeptemberben pedig egy újabb nagyszabású, több éve folyamatosan fejlődő projektet intézett el végleg a Take-Two.

A takarításnak azonban még távolról sincs vége, újabb két különlegesség koporsójába kalapálta bele az utolsó szögeket a kiadó.

Hirdetés

A visszamodellezésnek köszönhetően korábban egy fejlesztőcsapat két epizódot is (GTA III és GTA: Vice City) át tudott ültetni olyan platformokra, amikre eredetileg nem jelentek meg a címek, így Nintendo: Switch-re is. Amikor a Rockstar anyavállalata erről értesült, azonnal pert indított, akkor azonban a projekt mögött álló fejlesztők megoldották, hogy jogilag támadhatatlanok legyenek: az Egyesült Államokban hatályos törvényeknek megfelelően tették csak elérhetővé a modjaikat.

Az ellenállás azonban úgy tűnik elfáradt, mivel nemrégiben a GitHub a Take-Two jogi lépései után beadta a derekát és újra elérhetetlenné tette a reVC és a re3 modokat. A Grand Theft Auto kiadásáért felelős cég azonban ennyivel nem elégszik meg, azt akarja a GitHubtól, hogy a jövőben is korlátozzon minden olyan depót, ami az említett modokkal foglalkozik, sőt állítólag további célpontokat is talált, amelyek ellehetetlenítéséről szintén a GitHubnak kell gondoskodnia.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)