Hirdetés

Újabb klasszikusokra derülhetett fény a PlayStation Plus kínálatából

|

Az emulált retró játékokkal erősítő PlayStation Plus segítségével úgy tűnik, elővehetjük a Tekken 2-t, a Worms Armageddont, és a Ridge Racers 2-t is.

Hirdetés

A multiplayer játék lehetősége és a havonta kapott ingyenes játékok miatt eddig is elég kis esélye volt annak, hogy valaki PlayStation konzolon játsszon és ne legyen aktív PS Plus előfizetése. De a felturbózott szolgáltatást még csábítóbbá teszi, hogy hamarosan egy, a PS korábbi generációira megjelent játékok emulált változataival kiegészített szintet is választhatnak az előfizetők.

A nosztalgiára éhes játékosok kíváncsian várják, milyen is lesz a felhozatal a PS1-es, PS2-es, PS3-as, és PSP-s címekből, aminek kapcsán nemrég friss korhatári besorolások is árulkodtak. De már a Sony saját rendszerébe is kerülnek fel a retró játékok, amikből többet is lefüleltek a kíváncsi gamerek.

Hirdetés

Erről a Reddit egyik, a játékvilággal kapcsolatos pletykákat és szivárgásokat gyűjtő közösségében tett közzé egy posztotthe_andshrew nevű felhasználó, akinek az értesüléseit a szivárgás kategóriába sorolhatjuk, hiszen elég konkrét bizonyítékokat is hozott. A szemfüles játékos több klasszikus alkotás a PlayStation Networkön megjelenő azonosítóját, sőt, a rendszerben használt borítóképét is megtalálta. Első körben - ugyanis azt ígérte, hogy ha később talál további visszafelé kompatibilis címeket, azokkal is kiegészíti a bejegyzést - öt játékot talált meg, ezek nem mások, mint a Tekken 2, a Ridge Racers 2 (ami a legendás sorozat egy PSP-s kiadása), a Mr. Driller, a Worms World Party, illetve a Worms Armageddon.

Ezek közül mindegyik egészen hihető jelölt arra, hogy feltűnjön a PlayStation Plus új változatában, illetve azt is előrevetíti, hogy az érintett játékok kiadói, a Team 17 mellett a Bandai Namco is aktívan részt vesznek majd a PS Plus visszafelé kompatibilitási programjában. A PS Plus indulásához közeledve persze ennél sokkal részletesebben megismerhetjük majd a retró felhozatalt, igaz, nem teljesen lehetünk benne biztosak, hogy a más régiók kapcsán bejelentett címek közül mikkel játszhatunk mi is. Ebből a szempontból nem jártunk igazán jól, ugyanis az európai PlayStation Plus átállás lesz az utolsó a sorban, amit Ázsia nyit május 23-án, majd Japán és Amerika folytat június 1-ján és 13-án, végül a mi kontinensünk június 22-én kerül sorra. A felhozatal egyébként később biztosan fog bővülni, nem kis részben a Sony új, a régi játékok megőrzésére ráállított csapatának is köszönhetően.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)