Hirdetés

Crysis 3 előzetes - Nyakunkon a megjelenés

|

Egy hónap sincs hátra a premierig, de a Crysis 3 nanoruhás vadászai máris elözönlötték a világhálót.

Hirdetés

A sorozat harmadik részében még mindig tart a ceph invázió, még mindig nanoruhát viselünk, még mindig csodaszép a látvány, és a címet még mindig techdemónak tartja a fél világ.

Hogy a véletlen folytán történt-e vagy jól megtervezett marketingfogásnak estünk áldozatul, az valójában abban a pillanatban elvesztette jelentőségét, amikor az első artwork kiszivárgott, hiszen egy évvel, hárommillió eladott és még több lewarezolt példánnyal a Crysis 2 bemutatkozása után tavaly áprilisban megtudhattuk, hogy érkezik a folytatás.
A Crysis 3 megkísérli az arany középutat elfoglalni az első és a második rész között mind környezetét, mind játékmenetét tekintve. Lássuk, miként szándékoznak a fejlesztők a dzsungel és a nagyváros, valamint a sandbox és a lineárisabb játékmenet híveinek is kedvére tenni.

Feldarabolt homokozó

2047-re jelentősen megváltozott New York látképe, a ceph támadást elviselni kénytelen városban az élet még nem tért vissza a régi kerékvágásba, sőt. Az invázió visszaverésében többnyire gátló tényezőként szerepelt CELL vállalat időközben jócskán megerősödött, olyannyira, hogy gigantikus kupolát emelve egy nanodómot, vagyis elszeparált bioszférát hozott létre. Ezen a helyen hivatalosan azzal a céllal folynak – többek között a növényzet hihetetlen méreteket öltő elburjánzásával járó – kísérletek, hogy semlegesítsék az idegen spórák hatását. Valójában a CELL azon fáradozik, hogy minél több földönkívüli technológiához hozzáférjen és átvegye az uralmat a világ felett. Az egykor nyüzsgő metropolis helyén létesült Liberty Dome látja majd vendégül a Crysis 3 cselekményét, ahol ismételten Prophet bőre bújva (aki azóta már teljesen egyesült Alcatrazzal) harcolhatunk a csúnya, gonosz CELL Coproration ellen. A játék helyszínéül szolgáló romos dómot, egészen pontosan hét zónára osztották fel, amelyek mindegyikét gyakorlatilag szabadon felfedezhetjük majd. Ez a megoldás elvileg garantálja, hogy változatos környezetben vadásszuk le az idegeneket és a CELL zsoldosait, miközben a játékos nem érzi magát elveszettnek, a szabadság pedig nem megy a történetvezetés kárára.

Vadászidény

Ezúttal jobb lesz, ha kiélezzük érzékeinket és hallgatunk bennünk élő ösztöneinkre, hiszen ahhoz, hogy érvényesülni tudjunk a romos dzsungelben, igazi ragadozóvá kell válnunk. Ebben hatalmas segítséget fog nyújtani, a Crysis 3 fegyverarzenáljának legjelentősebb újítása, a Composite Compound Bow (egy high-tech íj), amivel sima és robbanó lövedékeket (a Rambo 2 óta vártam erre) juttathatunk halálos pontossággal célba. Szintén újdonságnak számít, hogy Prophet – köszönhetően az idegen technológiával átitatott nanoruhájának – immáron maga is használhatja a ceph fegyvereket, tehát a saját eszközeiket fordítva a földönkívüliek ellen vehet elégtételt az őt ért sérelmekért. A jobbára energiaalapú puttyogtatók használata annyiban különbözik a hagyományos fegyverekétől, hogy nem tudjuk utántölteni őket, ezért a tár kiürülése után már szabadulunk is meg tőlük. Természetesen a széria védjegyének számító nanoruha is fejlődött egy keveset az előző rész óta. Az egyik új képessége révén távolról hackelhetünk meg többek között lövegtornyokat, hogy ne jelentsenek ránk nézve fenyegetést. Szükség is lesz ezekre a változtatásokra, hiszen a cephek sem ültek tétlenül a hátsójukon, eddig nem látott egységtípusok és variánsok jöttek a felszínre, köztük egy repülő drón, ami környezetét szkennelve még álcázott állapotban is képes Prophetet észlelni, majd egy elektromagnetikus impulzussal rövid időre lenullázhatja a nanoruha energiakészletét, így emberünk gyakorlatilag védtelenül marad az ellenség gyűrűjében.

Többségben az erő

A Crysis 3-ban minden megtalálható lesz, amit a sorozat rajongói szerettek az első és a második részben, a dzsungeltől a nagyvárosi környezetig, a nyitottabb játéktértől az átvezetőkben és szkriptelt jelenetekben gazdag történetmesélésig. Arról nem is beszélve, hogy a CryEngine 3 még mindig lenyűgöző dolgokra képes konzolokon is, de leginkább PC-n. A Crytek ezúttal nem követi el azt a hibát, hogy a DirectX 11-es grafikus kártyák erejének kihasználását csak a megjelenés után teszi elérhetővé. A PC-s verzió az első naptól teljes pompájában fog tündökölni. A másik dolog, amivel a Crytek szeretné elkápráztatni a kedves rajongókat, az a Crysis 3 multiplayer módja, amit mától akár ki is lehet próbálni, hiszen hivatalosan is belépett a nyílt béta fázisba. A multi mód, szabadon testreszabható karakterekkel, változatos kasztokkal és választható fegyverarzenállal várja a játékosokat, ahol, akár egészen egyedi karaktereket is létre lehet hozni, játékstílusunktól függően. Játékmódok terén ezúttal kettővel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Crash Site, melynek a lényege, hogy a csapatoknak meg kell szerezniük és biztosítaniuk kell kijelölt területeket. Ennél azonban sokkal izgalmasabbnak tűnik a Hunter mód, ahol két, kifogyhatatlan álcázó mechanizmussal és Predator íjjal felszerelt vadásznak kell, 14 CELL ügynök bőrébe bújt játékost likvidálnia. Ha egy ügynök netalántán elhalálozna, maga is vadásszá válik és kénytelen lesz korábbi társait kergetni. Természetesen, az az ügynök, aki a játék végéig életben marad, hatalmas bónuszokra számíthat, így érdemes még a játék elején végiggondolni, hogy magányos farkasként próbálunk túljárni a vadászok eszén, vagy esetleg a csapat erejét felhasználva, sok lúd disznót győz alapon, együtt harcolunk a ragadozók ellen. Remélhetőleg, megjelenés után több móddal is meglepnek majd minket a készítők, ám a Hunter mód önmagában is sikert arathat majd a többjátékos csaták szerelmesei körében.

A Crytek ígéretei szerint, ez lesz az eddigi legjobb Crysis epizód, amitől garantáltan leesik majd az állunk. Nos, reméljük, hogy így lesz, mindenesetre mi, itt a szerkesztőségben, már tűkön ülve várjuk a február 22-ei megjelenést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)