Hirdetés

Újra szexi lesz a zombihentelés: így tér vissza a Lollipop Chainsaw

|

Tisztességes remake-et kap a Grasshopper Manufacture kultikus címe, pár kompromisszummal.

Hirdetés

A részleteket még nem ismerjük, de most már biztos: igazi remake-ként, azaz az  alapoktól újjáépített, de az eredetihez hűséges megjelenésként kapjuk vissza Suda51 kultikus játékát, a 2012-es Lollipop Chainsaw-t. Aki játszott vele, vagy látott belőle bármit is, az biztos, hogy emlékszik rá - alighanem azért, mert az elméjébe égett a láncfűrészes pompomlány látványa -, a többieknek felidézzük, mit írtunk róla júniusban, amikor Yoshimi Yasuda, a játékot kiadó Kadokawa Games vezetője elhintette, hogy valamilyen formában visszatérhet az őrült harmadik nézetű akciójáték. 

"Goichi Suda, azaz Suda51 2012-ben megjelent zombis akciójátéka megtalálta a maga közönségét: a Buffy, a vámpírok rémét és hasonló kultikus címeket megidéző projektben - amelyből James Gunn is kivette a részét - egy mindenre elszánt pompomlány, Juliet Starling vette fel a harcot az élőhalottakkal egy fiktív kaliforniai középiskolában, miközben barátja, Nick beszélő feje az övén fityegett. Úgy tűnik, hogy tíz évvel az időközben kultikussá vált játék megjelenése után a Lollipop Chainsaw visszatér valahogy."

Akkor még csak annyit tudtunk, hogy Yasuda elhagyta a Kadowaka Gamest és új cége, a Dragami Games fejeként kezdene valamit a Lollipop Chainsaw-val. Ma pedig hivatalosan is bejelentette, hogy egy teljes remake készül, azaz az eredeti játék modelljeit, textúráit, animációit és effektjeit a mai hardverekhez igazítják és így sokkal realisztikusabb grafikát kap a jövőre érkező új kiadás. (Már amennyire egy láncfűrésszel zombikat aprító cheerleader realisztikus lehet.)

Hirdetés

A projekten új csapat dolgozik, de felvették a eredeti alkotók egy részét is; Suda51 és James Gunn a jelek szerint nem vesz részt a munkálatokban, de ők már úgyis megtették a magukét, a fejlesztők dolga most az, hogy megőrizzék az ötleteiket. Az egyetlen baljós jel, hogy a zenék többségét szanálniuk kellett, így pár dal kivételével újakat licencelnek.

Az eredeti játék kizárólag Xbox 360-ra és PS3-ra jelent meg, így ma már bajos előszedni, ezért is tartják fontosnak, hogy elkészüljön a remake. A platformokról még nincs hír, ahogy a pontos megjelenésről sem.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Címkék: #lollipop chainsaw
Platformok: PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)