Hirdetés

Uncharted 2: Among Thieves Előzetes

|

Lara Croft és Indiana Jones vetélytársa Marco Polo nyomába indul, hogy megtalálja annak hajóját, egy a mestereket is megszégyenítő kaland során.

Hirdetés

Volt egyszer egy kalóz

Az Uncharted a PS3 exkluzív játékok egyik legjobbika. A 2007-ben megjelent játék főhőse Nathan Drake - egy Indy szerű kalandor – Sir Francis Drake leszármazottja. Az első rész története, egy Sir Francis által keresett kincs megszerzéséről szólt, és érdekes egyvelegét alkotta a Tomb Raider szerű platformos ugrándozásnak, vegyítve a Gears of War-ban színre lépett fedezékből lövöldözős részeknek. Az Uncharted bár jó kis játék volt, messze nem volt hibátlan.  A grafika szép, a zene nagyszerű volt, de a játékmenetet sokan kritizálták. A Tomb Raiderre hajazó platform részek, és a puzzle-ök túl egyszerűek voltak, míg a harcok, a rengeteg ellenfélnek köszönhetően, túl nehezek. Ennek ellenére az Uncharted a PS3 egyik húzó neve lett, így aztán nem meglepő, hogy készül a folytatás.

1.jpg


Azért vannak a jó barátok…


A második rész az Among Thieves alcímet viseli, ennek ellenére Marco Polo elveszett hajóját kell megkeresnünk majd. Nathan visszatér, és rögtön kap egy új barátnőt is Chloe Frazer személyében. Neki egyébként a Stargate SG-1-ből és a Farscape-ből ismerős Claudia Black kölcsönzi majd a hangját. Az új hölgyike belevaló kis csajszi lesz, a rakétavetőt simábban kezeli, mint sok férfi. Az előző részben megismert társak sorsát egyelőre homály fedi. Nem tudni, vajon az Uncharted női főszereplője Elena, vagy Nathan morcos haverja Sully tiszteletüket teszik-e.  A játékmenetben nem terveznek túl nagy változásokat. Elsősorban akció kalandra számíthatunk most is, csak éppen minden egy kicsit jobb lesz. Remélhetőleg ez alatt azt értik, hogy a puzzle részek komolyabbak lesznek.

8.jpg


Hol az ostorom?

Nathan – akit amúgy újfent Nolan North személyesít meg – sokat fejlődött az előző részhez képest. Igaz a falak, és különféle romok megmászása eddig sem jelentett neki túl sok gondot, sőt általában túl könnyen vette az akadályokat. Az új részben a készítők egy teljesen új módszert alkalmaznak, melynek lényegét egyelőre homály fedi, és csak annyit árultak el róla, hogy egyrészt marha nagy szabadságot biztosít majd a játékosoknak, másrészt pedig atomjó lesz. A nem annyira profi közelharcot is korszerűsítette a fejlesztőcsapat, sokkal dinamikusabb, életszerűbb harcokra számíthatunk. Aki játszott az első résszel, az tudja, hogy a lőszerhiány állandó volt, így aztán ez az újítás mindenképpen örvendetes. Nathan ezúttal már mozgás, ugrás és mászás közben is tud majd lőni, és fedezékből is képes lesz célozni, valamint bujkálva mozogni.

12.jpg


A technika ördöge


Természetesen az új részhez új grafika is társul. Tudjuk jól, hogy a jelenleg piacon lévő konzolok közül elméletileg a PS3 a legerősebb. Ez azonban a multiplatform kiadások miatt nem igazán domborodik ki a legtöbb játéknál. Az Uncharted 2 viszont PS3 exkluzív, így aztán semmi nem akadályozza a készítőket abba, hogy kihozzanak mindent a gépből, amire meg is esküdtek a srácok. A grafika szemet gyönyörködtető, elképesztő, varázslatos lesz, és nem fog szaggatni sosem. Ami viszont jó volt azt nem változtatják meg. A zenét például most is ugyanaz a Greg Edmonson komponálja, aki az első rész dallamaiért volt felelős.  A sztoriról természetesen nem árultak el sokat a készítők, de érdekesnek ígérkezik, a grafika és a zene pedig eddig is jó volt, nagy valószínűséggel tehát egy nagyszerű játék még jobb folytatását kapjuk majd a pénzünkért. Megjelenési dátum még nincs, de most a bejelentés után számíthatunk majd további információkra is hamarosan. Alant megnézhetitek az első nyálcsorgatásra ingerlő videót is.

gstv.jpg
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)