Hirdetés

Uncharted 4: A Thief's End - petíció indult a negatív kritikus ellen

|

A Washington Post kritikusának egyáltalán nem tetszett az Uncharted 4, az internet pedig rögtön petíciót indított az újságíró ellen.

Hirdetés

Gyakorlatilag az egész játéksajtó egyetért abban, hogy az Uncharted 4: A Thief's End a jelenlegi generáció egyik legjobb játéka, természetesen mi is teljesen oda vagyunk érte. Viszont mégis akadt egy kritikus, akinek egyáltalán nem tetszett a játék, amiért természetesen azonnal rászállt az egész internet.

A számtalan hibátlan értékelés közül egyértelműen kilóg a Washington Post kritikája, amelynek végére az író eredetileg nem tett pontszámot, a Washington Post azonban a végére biggyesztette a 4/10-et, így küldték el a Metacriticnek. Michael Thomsen, a lap kritikusa rendszeresen megy szembe az árral a nagysikerű játékok esetében, azonban még talán egyszer sem fordult elő, hogy petíciót indítottak egy általa írt kritika miatt. Rögtön indult egy petíció, melyben a kritika eltávolítását kérik, arra hivatkozva, hogy egy ilyen kaliberű folyóiratnak ennél komolyabban kéne vennie a feladatát.

A petíciónak jelenleg több, mint 8000 támogatója van, melyek között szerepel a játék egyik sztárja, Troy Baker is. Természetesen nem csak a petíció készítői kritizálják a szerzőt, a Twitteren is rengetegen rávetették magukat, a legtöbben azzal vádolták, hogy kizárólag a figyelemfelkeltés érdekében (ez mondjuk sikerült) született az alacsony értékelés.

Ehhez mondjuk azt is érdemes hozzátenni, hogy maga a kritika tényleg nem a legjobb. Az író rengeteget beszél arról, hogy neki mi a kifogásolnivalója a sorozatot illetően, viszont szinte egyszer sem kerül szóba, hogy a játék mennyire játszható, vagy hogy technikailag mennyire állja meg a helyét, és habár maga a történet főbb témái és gondolatmenetei átjárják az írást, a szerzőnek valahogy mégsem sikerül megfogalmaznia, hogy mit hiányol a játékból. Mindenesetre ez egy újabb példa arra, hogy a tesztek végén szokássá vált pontszám talán nem elég kifinomult ahhoz, hogy egy komplex műalkotás minőségét mérjük vele.

Ti mit gondoltok? Tényleg újra kéne gondolni ezt a pontszámot, vagy mindenkinek legyen joga a saját véleményéhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)