Hirdetés

Uncharted - rossz ómen volt a névválasztás

|

A Naughty Dog félve nevezte el egyik legsikeresebb játékát, mert a briteknél a kifejezés negatív tartalmat hordoz. Hogy hívhatták volna még?

Hirdetés

Továbbra is nagyon örülünk annak, hogy a hazai forgalmazók a legtöbb esetben már meg sem próbálják lefordítani a játékok neveit, néhány esetben ugyanis nagyon fura eredmények születnének, amik inkább eltántorítanának minket a vásárlástól.

Az „Uncharted” névvel nekünk semmi problémánk nem lehet, a briteknél viszont már más a helyzet. Evan Wells nemrég elmondta, hogy a névválasztás egy többé-kevésbé hirtelen döntés eredménye volt. Amikor az Uncharted: Drake's Fortune E3-as leleplező videóját készítették, a játéknak még nem volt címe. Egyszer felmerült az „Uncharted” név ötlete, de el is vetették. Aztán mégis előjött: „Végül az E3-ra szükségünk volt egy névre. Ezt tettük a trailerbe. Az Uncharted mellett töntöttünk. Megbékültünk vele, és kijelentettük, hogy 'oké, ez király lesz.'"

Aztán az akkori vezető alelnök, Phil Harrison közbeszólt: „Készek voltunk ezzel előállni, amikor Phil Harrisonnak is tudomására jutott a döntés. Azt mondta, hogy 'nem, nem nevezhetjük Unchartednek'. Az Egyesült Királyságban ha egy játékot 'unchartednek', neveznek, az azt jelenti, hogy nem teljesített jól, nem jutott be a Top 10-be. Úgyhogy kijelentette: 'nem, ezt nem csinálhatjuk'."

„Viszont itt volt ez a trailer amit a sajtótájékoztatón bemutattunk. Azt mondta, 'oké, mehet, csak ne adjatok nevet neki'. Mi meg: 'ööö, oké.' Már minden készen állt. Rakjuk oda a Naughty Dog logót? A trailernek vége és csak annyi van kiírva, hogy 'Naughty Dog', mi pedig még mindig nem tudjuk, hogyan fogjuk hívni.

A név nélküli játékot a közönség anno Dude Raidernek hívta, mert nagyon hasonlított a Tomb Raiderhez. Három hónappal a bejelentés után Harrison végül elfogadta az Uncharted nevet. 

Mit tudnátok elképzelni helyette? The Adventures of Nathan Drake? Jungle Raider? Áhh, egyik rosszabb, mint a másik. Szerintünk betaláltak az Uncharteddel, és az aggodalmak ellenére a játék jól teljesített - de ezt már mind ismerjük. Idén jöhet a negyedik rész PlayStation 4-re, aminek hogy, hogy nem szintén nincs még végleges címe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)