Hirdetés

Uncharted - Nathan Drake úgy nézett ki, mint Johnny Knoxville a Jackassből

|

Már lassan 11 éve annak, hogy elkezdték fejleszteni az Uncharted sorozat első epizódját, és teljesen máshogy nézhetett volna ki, mint amilyen végül lett.

Hirdetés

Persze most mindenki odáig van érte, de nem volt ennyire menő a koncepció annak idején. Az Uncharted: The Nathan Drake Collection megjelenésének ünnepléseként a játék írója, Josh Scherr megosztott néhány részletet a fejlesztésről.

A Crash Bandicoot és a Jak and Daxter sikerei után a stúdió valami merészebbet akart összehozni, és elég hamar ráéreztek arra, hogy a komolyabb sztorihoz már csak egy emberi szereplő kellene. Dobták az állatokat és néhány vázlattal később előjöttek valami ilyennel:

Scherr számára mindig is csábító volt, hogy valami Indiana Joneshoz hasonló játékkal jöjjenek elő. "Imádtam Az elveszett frigyláda fosztogatóit gyerekként. Akkor láttam moziban, amikor még csak 10 éves voltam. Mindig is szerettem az ilyen romantikus kalandokat" - mesélt Scherr az ihletőjéről.

"Az elejétől kezdve a történetre és a karakterekre akartunk koncentrálni. Úgy éreztük, hogy ez valami olyasmi - főleg 2005-2006-ban, amikor elkezdtük a fejlesztést - amit általában másodlagos szempontként kezeltek a játékok. Mi nem csak ezt a ponyva sztorit akartuk eladni, hanem szerettünk volna néhány mély, szórakoztató karaktert is, és egy történetet, ami keresztülránt a játékon."

Drake eredeti koncepciója Johnny Knoxville-en alapult, de több átalakítás után kaptuk meg azt a sármos gazfickót, akit ma ismerünk. Az érdekes karakterek és kidolgozott történet mellett az animációkra is nagy figyelmet fordítottak a fejlesztők, hogy ezzel még jobban átadhassák a szereplők érzelmeit. Még úgynevezett adaptív animációkat is használtak, ami azt jelenti, hogy bizonyos helyzetekben másképp reagált a karakter. Például Drake futása: ha kergetik, akkor egy őrült módjára rohan, de ha nincs ellenfél a környéken, akkor kicsit lazább. "Akkoriban rengeteg olyan dolgot csináltunk, amit még senki sem próbált előttünk."

Nolan North, Drake hangja is jelen volt a kezdetek óta, és alakítása kritikus szerepet játszott a karakter fejlődésében. "Amikor Nolan bejött, elég egyértelművé vált, hogy ő lesz, aki nekünk kell" - mesélte Scherr. "Megvolt a hangjában a »teszek rá« stílus, de komoly is tudott lenni, ha arra volt szükség. Még ennél is fontosabb volt, mikor felfedeztük, hogy milyen hatalmas figura is ő." A humora és bársonyos hangja mellett a fejlesztőket az is lenyűgözte, milyen remek színész.

Jövő héten érkezik a boltokba az Uncharted: The Nathan Drake Collection, a demó már letölthető a PSN-ről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)