Hirdetés

UPC problémák - ez volt az ok

|

Érkezett hivatalos magyarázat arra, hogy mi okozta a UPC előfizetők problémáit. Kicsit furcsa.

Hirdetés

Ma délután számoltunk róla be mi is arról, hogy szombat hajnal óta a UPC előfizetők kicsit úgy érezhették, hogy részlegesen elzárták előlük az internetet. Mindenki azonnal rosszra gondolt, de a magyarázat sokkal egyszerűbb. Ezzel együtt furcsa.

Facebook akadozás, elérhetetlen külföldi és magyar oldalak, lassulások - erről panaszkodott mindenki, és a nép már lassan cenzúrát kiáltott, forradalmat követelt (főleg azért is, mert a részleges leállás a legtöbb torrent oldalt elérhetetlenné tette). Az Origo értesülései szerint lényegesen egyszerűbb dologról van szó: véletlenül elterelték a forgalmat. Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója nyilatkozta ezt nekik, aki arról számolt be, hogy egy hazai internetes cég rendszerének félrekonfigurálása okozta a hibát, akik egyébként semmilyen kapcsolatban nincsenek a UPC-vel. A magyarázat szerint rosszul állították be a céghez tartozó IP-címtartományokat. Tehát sajátjukként kezelték a valójában UPC-s IP-ket, gyakorlatilag elterelve ezzel a forgalmat, de a lekéréseket nem kezelte rendszerük. Emiatt lett a kimaradás, vége a nagy izgalomnak. Ezek után már csak az a kérdés, hogy a mai napon felröppent sok összeesküvés-elmélet ezen magyarázat fényében mennyire csitul, hiszen a "békaemberek" sosem nem pihennek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)