Hirdetés

UPlay - a tárgyalóteremben sem lehet legyőzni

|

Valaki megpróbálta jogi úton legyőzni a Ubisoft DRM rendszerét, természetesen az ellenállás továbbra is hasztalan.

Hirdetés

A UPlay, vagyis a Ubisoft által néhány éve bevezetett szigorú DRM megoldás nem éppen a játékosok kedvence. Legutóbb a Watch Dogs kapcsán volt egy elég komoly fennakadás a rendszer teherbírását illetően, illetve korábban is volt hasonló incidens, hogy a UPlay nemcsak a kalózokat, de a jogtiszta szoftvert használó játékosokat sem engedte játszani.

Nemrég egy jogi vitába sikerült belekeverednie a kiadóvállalatnak a UPlay kapcsán, melynek a középpontjában a tech világ szokásaihoz híven szabadalmi kérdések állnak, ugyanis a Digital Reg of Texas szerint a szoftver több DRM szolgáltatásra vállakozó szabadalmat illetéktelenül használ fel.

Viszont a bíró szerint az Ubisoft immunis ezekre a szabadalmi perekre egy korábbi megegyezés miatt, ami köztük és a Valve között történt. Ez a megegyezés valami körmönfont módon megengedi a számukra, hogy a Valve által licenszelt szabadalmakat használhassák.

:(
:(

A lényeg, hogy továbbra is keményen meg kell küzdenie a létjogosultságáért a UPlay-nek, ha játékban akar maradni. Eleinte a Steam és az Origin is rendesen kaptak sarat (sőt, még most is) a játékosoktól, de végül sikerült ellensúlyozniuk a negatívumokat olyan szolgáltatásokkal, ötletekkel, amelyek miatt már nem őrli a fogát az ember minden bejelentkezéskor, ellenben a Ubisoft előtt még úgy tűnik hosszú áll, mielőtt eljutnak idáig.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)