Hirdetés

Vádat emeltek egy magyar torrentoldal ellen

|

360 milliós károkozás miatt kell bíróság elé állnia egy magyar torrentoldal négy üzemeltetőjének.

Hirdetés

2011 szeptemberében hozták létre, és 2014 októberében, akkor még ismeretlen indokkal szüntették meg az SWZ torrentoldalt. A site-on leállásakor csak annyi szerepelt: "Ennyi volt, köszönjük, hogy velünk tarotttatok. SWZ Team".

Most kiderült, hogy a Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt az SWZ egykori üzemeltetői ellen "szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok különösen nagy vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt". Az ügyészség szerint azzal, hogy több mint 1900 film torrentfájlját töltötték fel anélkül, hogy a jogdíjakat megfizették volna, 360 millió forintos kárt okoztak. A vádiratban emellett az is szerepel, hogy egy abonyi férfi hamis adatokkal regisztrálta a .com-ra végződő domaint, az oldal az internetes közösségi profilján hirdette a felkerült filmeket, versenyeket rendezett az oldal forgalmának fellendítése céljából, támogatásra emelt díjas SMS-ek vagy PayPal befizetések útján volt lehetőség, illetve hirdetéseken át jutott bevételhez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)