Hirdetés

Vajon a Silent Hills P.T. elindul PlayStation 5-ön?

|

A Konami állítása szerint nem játszhatunk majd a Hideo Kojima által fejlesztett demóval, mert az nem lesz elérhető a Store-ban, de az igazi rajongók azért keresik a kiskaput.

Hirdetés

A Silent Hills P.T. egy örök mementója marad a Konami és Hideo Kojima között lezajlott balhénak, melynek egy félig befejezett Metal Gear Solid V és egy elkaszált Silent Hill rész lett az eredménye.

Ez utóbbi franchise rajongói éppen ezért nagy becsben őrzik a játékhoz készült demót, a P.T.-t, melyet egy ideig le lehetett tölteni a digitális boltokból, de már jó ideje elérhetetlen. Mivel elképesztő hype övezte a ma így már csak korlátozottan hozzáférhető (értsd nem lehet letölteni, de akinek fent van HDD-n, az még mindig játszhat vele) demót, és a PS4-ek lassan, de biztosan elkezdenek nyugdíjba vonulni a PS5 érkezése miatt, felmerül a kérdés, hogy képesek leszünk-e átvinni a demót az új konzolra.

Hirdetés

Az ügyben külföldi lapok már megkeresték a Sony-t, azonban a gyártó egyelőre nem adott választ az "égető" kérdésre. A GamesRadar+ ezért más ajtókon kezdett el dörömbölni, egészen pontosan a demót fejlesztő és kiadó (majd a projektet végül teljesen elkaszáló) Konaminál. A stúdiótól érkező közleményben az állt, hogy a demót sajnos nem érjük el az új rendszeren, hiszen nem lesz fönt a PS Store-ban, ennek következtében letölteni sem tudjuk majd.

Ezzel azonban még nincs vége a történetnek, hiszen a Sony régóta hangsúlyozza, hogy régi játékainkat wifin és hordozható merevlemezen is átköltöztethetjük a PlayStation 5-re, ez pedig ugyebár sokaknak megvan, akik féltve őrzik a P.T. kincsüket. Mivel a Konami erre az eshetőségre nem tért ki, így egyelőre tovább él a remény, hogy a legendás Kojima-demó talán az új platformon is megveti a lábát. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)