Hirdetés

Vajon mi lehetett az a kék gömb Atreusnál a God of War: Ragnarök előzetesében?

|

Az új God of War előzetesében a fiú kezében volt egy látszólag jelentéktelen tárgy, aminek mégis fontos szerepe lehet a Ragnarök szempontjából.

Hirdetés

A God of War Ragnarök előzetesében volt egy jelenet, mikor Atreus egy kék gömböt szorongat a kezében, amiről valamilyen rúnát próbál leolvasni. Bár elsőre jelentéktelen pillanatnak tűnhet, abból kiindulva, hogy milyen hosszú is az a kép, feltételezhetjük, hogy valamilyen fontos jelentése lesz a játékban a tárgynak. De mi is az egészen pontosan?

Sajnos a skandináv mitológia nagyon ködös, hiszen a szájhagyomány útján terjedő történetek lassan kikoptak, ahogy meghaltak azok, akik elmesélhették volna őket. Fontos írásos emlék például a Prózai Edda (angolul Prose Edda), amiben a Ragnarökön kívül nincs kronológiai sorrend, így igen időigényes bármilyen információt kibogarászni belőle.

Hirdetés

Szerencsére van egy lehetséges válasz, ami ha igaz, fontos szerepet kaphat majd Atreus történetében. A Prózai Edda írója, Snorri Sturluson, egyik történetében Loki és Heimdall vitáját eleveníti fel a Brísingamenről. Ez a név két tárgyra utalhat: vagy egy varázskő, vagy egy nyaklánc Freya kincsei közül.

Szerencsére a God of War írói sosem jöttek zavarba, mikor a görög és skandináv legendákat kellett összemosni, így feltételezhetjük, hogy a varázskőre esett a választás, ez pedig két dolog miatt lehet elképesztően fontos a sztori szempontjából.

Először is a Brísingamen egy varázslatos tárgy, ami Freyának rendkívül értékes, aki nem mellesleg a játék két főhősének egyik ellensége lesz - az előző részben történtek után ez nem túl meglepő. Ugyan az még nem tiszta, hogy a tárgyat Atreus a konfliktusuk előtt kapta az istennőtől, vagy esetleg ellopta a Ragnarök sztorija során, de az tuti, hogy nem lesz könnyebb ettől az életük.

A varázstárgy más okokból is veszélyt jelenthet: a skandináv mitológiában a Brísingamen, amint azt már fentebb említettük, vitát generál Loki és Heimdall között, akik a Ragnarök alatt végeznek emiatt egymással. Ha a sztoriért felelős írók ezt a forgatókönyvet választják, könnyen elképzelhető, hogy ő veszi majd át Baldur szerepét és egy időről-időre feltűnő boss harc lesz közte és Atreus között - ne feledjük (és most hatalmas spoiler következik az előző God of War játékkal kapcsolatban), Atreus ugyebár nem más, mint maga Loki.

Akár mi is lesz azonban a varázstárgy sorsa, egy biztos: szuper látni, hogy a Santa Monica csapata ilyen részletekig kidolgozza a játékot és mélyen belemegy a történet mesélésbe. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy ezek után nem lesz a Ragnarök is rendkívül emlékezetes címe a sorozatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)