Hirdetés

Vajon mit rejt a PlayStation 5 feltört szoftvere?

|

Extra menüpontra derített fényt a PS5 firmware-ének feltörése.

Hirdetés

Habár az 50 euróval megemelt hivatalos ár és a változatlanul 1-3 hónapos szállítási idő nem éppen erről árulkodik, a PlayStation 5 bizony lassan kétéves portéka lesz, így a géphez hozzájutó közösségnek már bőven volt ideje eljátszadoznia vele.

Erről tanúskodik, hogy nemrég már a konzol ritka és titkos fejlesztői kiadását is sikerült előásni valahonnan, most pedig a gép szoftverét törték fel, megmutatva a PlayStation 5 rejtett hibakereső (debug) menüjét.

Az alábbi videóban élesben is láthatjuk a kernel exploitot. A Twitter-bejegyzés alapján nem tiszta, hogy a törést maga a posztoló Lance McDonald, vagy valaki más követte el, de az bizonyos, hogy a beállítások menü legalján ott figyel a fejlesztőknek szánt "Debug Settings" opció, benne például a PlayStation Networkre, a kontrollerre és a PlayStation 4-es játékokra vonatkozó tesztelési lehetőségekkel.

Hirdetés

A hab a tortán a videó stílusos fináléja, ahol a Debug Settingsen keresztül McDonald feltelepíti a P.T.-t, a Hideo Kojima-féle Silent Hills törölt demóját, amelyet hivatalosan nem is lehetne játszani a PlayStation 5-ön.

A törés egy Webkit-sérülékenységet használ ki, és a 4.3-as firmware-verzióra lett optimalizálva. A készítője szerint ennél újabb verziószámokkal ugyan egészen biztosan nem működik a trükk, a régebbiekkel viszont megéri tenni egy próbát, még ha az is lehet, hogy a siker érdekében finomhangolni kell az exploitot.

Akit mélyebben is érdekelnek a mutatvány technikai részletei, az ide kattintva áshatja bele magát a dokumentációba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)