Hirdetés

Valaki máris összeállította a Starfield csillagtérképét

|

Egy ideig még nem fedezhetjük fel a Bethesda űreposzát, de a játékosok azért megpróbálják.

Hirdetés

A Summer Game Festhez tartozó Xbox & Bethesda Showcase egyik legjobban várt pillanata volt, amikor Todd Howardék végre bővebben is megmutatták, hogy mit tud majd a Bethesda eddigi legambiciózusabb játéka, a Starfield, amelyet a látottak alapján akár No Man's Sky 2-nek is hívhatnánk.

A sci-fi szerepjátékban lesz bázisépítés, űrcsaták és az ígéretek szerint 100-nál is több csillagrendszer 1000-nél is több bolygóját járhatjuk majd be, noha később kiderült, hogy csak 4 főbb város lesz. A Starfield felfedezése sajnos még odébb van, hiszen a játék megjelenése csak 2023-ban várható, de egy játékos igyekezett minél jobban elmerülni a Bethesda új világában. 

Hirdetés

Egy kódoló, bizonyos Sebastian Werhausen a Starfield csillagtérképét hat másodpercnyi trailerfelvétel alapján visszafejtette és 3D-s modellt faragott belőle. Így született meg a Starfield Navigator nevű eszköz, amellyel felfedezhetjük a Starfield galaxisát az eddig ismertek alapján, igaz durva megközelítésben.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Werhausen a következőket mondta el a projektről: 

"Ezt a jelenetet használtuk az összes látható csillag követésére és a játékbeli pozíciójuk rekonstruálására. A felvétel hét nevesített csillagot tartalmazott, ezek közül három valódi csillagrendszer (Sol, Alpha Centauri és Porrima). Ezeknek a csillagoknak a valós helyzetét használtuk a rekonstrukció kalibrálásához".

Werhausen megjegyzi, hogy a beígért több mint 100 csillagból 75 volt látható a trailerben, de ezeket ti is megvizsgálhatjátok a Starfield Navigatort letöltve, amely három kameranézetben fürkészhető, sőt az ugrási útvonalakat is láthatóvá lehet tenni - utóbbi azért érdekes, mert a Starfieldben az űrhajók különböző hatótávolsággal rendelkeznek majd attól függően, hogy építjük meg őket. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)