Hirdetés

Változtat a Warcraft 3: Reforged rangsorolási rendszerén a Blizzard

|

A fejlesztők komoly módosításokat eszközölnek az MMR számításon az egyes játékmódokat és a kasztokat illetően.

Hirdetés

Finoman szólva is igencsak gyengén sikerült a Warcraft 3: Reforged indulása, és a februári javító patchek ellenére sem vált sokkal jobb élménnyé a játék, mint a megjelenéskor. A Blizzard azóta nem kommunikált a Reforged változtatásaival kapcsolatban, most viszont kiderült, hogy a fejlesztők alapvető módosításokat végeznek a játék rangsorolási rendszerén, és az MMR (matchmaking ranking) pontok számításán.

Hirdetés

A szisztéma egyik legnagyobb módosítása már élesedett a játékban. Ennek köszönhetően már nem csupán egy MMR-érték jelzi a játékosok rangját, hanem mindegyik kaszthoz külön pontszámot kalkulálnak. Ezáltal bátrabban kísérletezhetünk a többi osztállyal is a kedvencünk mellett, hiszen többé nem kell attól tartanunk, hogy a tanulás során lehúzzuk a saját rangunkat.

A Free For All játékmódban kiosztott pontok is változni fognak. Alapvetően csak egy nyertes és három vesztes lehetett egy meccsben, viszont ennél összetettebb rendszer veszi át a helyet. Az FFA eredményeket a helyezésen kívül még több fontosabb tényező befolyásolja, például az is, hogy milyen hosszú ideig maradt a mérkőzésben valaki, még akkor is, ha egyébként utolsóként végzett. A szervezett csapatok meccskereséséhez szükséges várakozási időn pedig igyekszik csökkenteni a Blizzard oly módon, hogy már véletlenszerűen összeállított csapatok ellen is játszhatnak.

A Blizzard ezeken kívül még további javításokat szeretne kiadni a közeljövőben, és a jelenlegi tervek alapján igyekeznek a fejlesztők aktívabban kommunikálni a közösséggel, és a visszajelzések alapján is törekedni a minőség javítására.

Ti örültök a Warcraft 3: Reforged újításainak? Milyen változtatásokat látnátok még szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)